City-tränaren: ”Vore sorgligt för fotbollen om Chelsea vinner”

Pellegrini sågar titelkonkurrenten

Manchester Citys tränare Manuel Pellegrini vill inte att Chelsea vinner ligan.
Manchester Citys tränare Manuel Pellegrini vill inte att Chelsea vinner ligan.

Laddat toppmöte mellan Liverpool och Manchester City i eftermiddag.

Då hånar City-tränaren Manuel Pellegrini en annan konkurrent.

– För fotbollens och fansens skull vore det väldigt sorgligt om Chelsea vinner ligan, säger han.

Tre lag gör upp om Premier League-titeln. Två av dem möts i helgens absolut hetaste match. De två målglada lagen Manchester City (84 mål) och Liverpool (90 mål) möts på Anfield i vad som kan visa sig avgörande för var ligabucklan till slut hamnar.

Och just målgörandet anser Pellegrini bör vara avgörande. José Mourinhos Chelsea är i nuläget två poäng före City, men har bara gjort 65 mål, trots att man spelat två matcher mer.

”Attraktiv fotboll borde belönas”

– Det vore väldigt sorgligt om Chelsea vinner ligan. För fotbollens, fansen och allas skull. Jag tycker att den mest attraktiva fotbollen, ju fler mål ditt lag gör, borde belönas. Jag säger inte att det inte är viktigt att försvara sig också, fotboll handlar om att attackera och försvara. Men jag tycker att stora lag måste spela som stora lag, säger Pellegrini enligt AP.

City-tränaren fick goda nyheter nu på morgonen sedan det visat sig att hans försvarsbjässe Vincent Kompany högst troligt kan starta matchen i eftermiddag. Mittbacken avbröt gårdagens träning efter ett fall, men undersökningar visar att skadan inte är allvarlig.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN