Hänger på – tack vare Eden Hazard

FOTBOLL

Chelsea pressades av ligajumbon

Chelsea hänger på Arsenal i toppen av Premier League.

Det kan de tacka Eden Hazard för.

22-åringen räddade laget till 4-3 borta mot jumbon Sunderland med två mål och en assist.

Chelsea hade stora problem i onsdagens möte med jumbon Sunderland. Om det inte hade varit för Eden Hazard hade ligatvåan inte åkt hem med tre poäng.

Hazard hjälte

Belgaren assisterade vackert Frank Lampard till 1-1, efter Jozy Altidores ledningsmål för Sunderland. Efter 37 minuter gjorde Hazard sedan allt på egen hand.

Mittfältaren fick bollen på vänsterkanten, ryckte ifrån sin försvarare och tryckte dit 2-1 i bortre hörnet. Efter att John O'Shea kvitterat klev 22-åringen fram igen.

Två mål av Bardsley

Utgångsläget var återigen vänsterkanten som, via ett vackert väggspel med klacken av Frank Lampard, blev en central position i straffområdet. Därifrån ryckte sig Hazard återigen fri och kopierade avslutet från 2-1-målet till 3-2.

Efter att Sunderlands Phil Bardsley gjort både 4-2 för Chelsea i eget mål och 3-4 för Sunderland i rätt mål efter hörna kunde Chelsea pusta ut och resa hem med tre pinnar.

– Det var vår klart bästa bortamatch för säsongen. Vi kontrollerade matchen och spelade dessutom en vacker match. Våra kreativa spelare var verkligen kreativa och speciellt Eden gjorde en speciell match. Men tre mål på tre fasta situationer defensivt gjorde att det blev en svår match istället för en bekväm seger, säger Chelseas manager José Mourinho i BBC.

De hänger nu på ledande Arsenal, som är fyra poäng före rivalen, i toppen.

ARTIKELN HANDLAR OM