Ronaldo: ”Ibra är en av de stora”

FOTBOLL

Real Madrid-stjärnan hyllar Zlatan

Foto: Ronaldo intervjuas av BeIn Sport.

Cristiano Ronaldo dödade Zlatan Ibrahimovics VM-drömmar.

I dag bjuder portugisen åtminstone på hyllningar till svensken.

– Det är kul för åskådarna att se stora spelare mötas, och Ibra är en av de stora spelarna, säger Ronaldo.

De är två av världens bästa fotbollsspelare. Cristiano Ronaldo och Zlatan Ibrahimovic. Men det stod klart att en av dem skulle missa sommarens fotbolls-VM i Brasilien sedan Sverige lottats mot Portugal till playoff-mötena.

Portugal drog det längsta strået tack vare fyra Ronaldo-mål och så här tre veckor senare konstaterar portugisen i en lång intervju med BeIn Sport:

– Zlatan är en bra spelare. Han gjorde två viktiga mål, men jag gjorde tre så…

”En fantastisk spelare”

Svensken har dock chans till liten revansch när hans PSG möter Real Madrid i en träningsmatch om drygt en månad, den 2 januari. Och Ronaldo har fler superlativ för att beskriva Zlatan.

– Han har visat det de senaste åren att han är en fantastisk spelare. Han gör mycket mål, mycket viktiga mål. Han spelar på en väldigt hög nivå, hela tiden. När jag spelar mot honom är det alltid kul för supportrarna. Kul för dem att se stora spelare mötas, och Ibra är en av de stora spelarna, säger Ronaldo till BeIn Sport.

Kan bli bäst i världen

Båda spelare är nominerade till priset till världens bäste fotbollsspelare, Ballon d'Or. Portugisen är favorit att lägga vantarna på det prestigefulla priset för andra gången i karriären. Men själv tonar han ned betydelsen.

– Det är inte det viktigaste i karriären. Det kanske är viktigt för många spelare, det förstår jag. Men det är bara en individuell trofé, det finns viktigare saker än så. Det är fint, men det är inte jordens undergång om man inte vinner.

ARTIKELN HANDLAR OM