Målvaktens helvete

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:

Iker Casillas och Joe Hart får ursäkta.

Juan Flores, 37, är målvakten i fotbollsvärlden som har det tyngst just nu.

Efter att ha kollapsat på planen och släppt in flera underliga mål har han nu dömts till samhällstjänst i tre år.

Det var i mitten av februari som Union Comercios målvakt, Juan Flores, föll ihop på planen i en match mot César Vallejo i peruanska ligan. Målvakten hade fångat bollen, men kände av enorma smärtor och valde att släppa ifrån sig bollen för att få vård.

Hans lagkamrater skulle rensa bollen över sidlinjen för att få till ett spelavbrott men motståndarlagets Piero Alva höll sig framme och sköt in bollen. Inget fel enligt regelboken – målet godkändes.

Juan Flores blev ursinnig och jagade domaren efter matchen.

Efter den incidenten har det bara gått utför för den 37-årige målvakten.

”Aldrig sett något liknande”

I augusti – i mötet med Sporting Cristal – skulle Juan Flores få tiden att gå genom att springa runt med bollen i eget straffområde. Det slutade med en misslyckad fint – och ett baklängesmål. I de två följande matcherna fick Flores stå och se på när hans medspelare gjorde självmål bakom honom.

Managern Edgar Ospina var helt knäckt.

– Jag tror inte att något liknande har hänt något annat lag i världen. Vi förtjänar att vara med i Guiness rekordbok. Jag har aldrig sett något liknande, säger Ospina till El Comercio, enligt Reuters.

Får även böta

Men problemen slutar inte där för målvakten Juan Flores.

Enligt Peru.com har 37-åringen dömts till tre års samhällstjänst. Målvakten ska ha bitit en man i örat på en nattklubb i Huanuco i Peru. Flores tvingas även böta 23 500 kronor. Incidenten uppges ha inträffat i slutet av förra året – domen kom nu.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.