Fotboll

”Jag har aldrig bett om att bli jämförd”

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Segers känslosamma svar på Zlatans utspel

Det var på juldagen som Zlatan i en intervju med Expressen gav sig in i bilbråket kring Anders Svensson och bland annat fällde kommentaren att damspelarna kunde få en cykel med hans autograf. Nu svarar damlandslagets kapten Caroline Seger på utspelet.
Det var på juldagen som Zlatan i en intervju med Expressen gav sig in i bilbråket kring Anders Svensson och bland annat fällde kommentaren att damspelarna kunde få en cykel med hans autograf. Nu svarar damlandslagets kapten Caroline Seger på utspelet.

Zlatan sa sitt.

Nu säger Caroline Seger sitt – i ett känslosamt inlägg på Instagram.

– Aldrig har jag behövt känna mig så liten som jag gjorde när vår största idrottsprofil genom tiderna uttryckte sin åsikt om DAMfotbollen.

Det var på juldagen som Expressen publicerade en lång intervju med Zlatan Ibrahimovic. Där gav PSG-anfallaren sin syn på ”bil-gate” med Anders Svensson, samt kom med skarpa åsikter om dam- och herrfotboll.

Enligt uppgifter till Sportbladet planerade Zlatan att komma med de här åsikterna i samband med en presskonferens inför playoff-mötet med Portugal. Men 32-åringen fick aldrig någon fråga om ”bil-gate”.

Känslosamt inlägg

Damlandslagets Nilla Fischer uppskattade inte Zlatans uttalande och konstaterade kort:

– Bland det dummaste jag läst.

I ett långt inlägg på Instagram beskriver nu landslagskollega Caroline Seger sina känslor efter Zlatans ord.

”Aldrig har jag under dessa år behövt känna mig så liten som jag gjorde när vår största idrottsprofil genom tiderna uttryckte sin åsikt om DAMfotbollen. En person som många om inte alla ser upp till och lyssnar på”, skriver Seger bland annat.

”Enorm skillnad”

Seger menar vidare att det rör sig om brist på respekt för de kvinnliga kollegorna.

”Jag är inte dummare än att jag förstår att det är enorm skillnad på herr och damfotboll men med det sagt så måste man kunna ha en respekt gentemot damfotbollen och de människor som både på och utanför plan lägger ner tid och energi på det dom älskar att göra”.

Förbundskapten Pia Sundhade har också beklagat PSG-stjärnans uttalanden.

– Tråkigt och ledsamt för svensk fotboll när en lagkapten uttrycker sig så. Det visar på brister i manlig fotbolls värdegrund.

Läs hela Segers inlägg nedan.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!