Uniteds mardröm – nytt poängtapp

Publicerad 2013-10-19

”Håller på att spela bort ligatiteln”

Adnan Januzaj imponerade igen – men Manchester United tappade också poäng igen.

Dejan Lovren såg till att Southamptons succé fortsätter via 1-1 borta mot jätten.

– Det är ett smått katastrofalt resultat för David Moyes, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats Studio.

Adnan Januzaj gjorde två mål i sin debut från start när Manchester United slog Sunderland med 2-1. Efter den succén har det ryktats rejält kring 18-åringen som inför matchen mot Southampton satte stopp för alla spekulationer och signerade ett femårskontrakt.

”Ingår i Uniteds magi”

Mot Southampton låg supertalangen också bakom 1-0-målet när han frispelade Wayne Rooney. Engelsmannen missade chansen men på returen satte Robin van Persie 1-0.

– När United kommunicerade ut hans femårskontrakt innan matchen är det en jättestor sak för klubben. Det ingår i Uniteds magi att det ska komma en blivande superstjärna från de egna leden men nu har det varit ett tag sedan. De tappade (Paul) Pogba till Juventus och Ravel Morrison gör det bra i West Ham nu. Januzaj är en återgång till den linjen, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats Studio.

”Smått katastrofalt resultat”

Januzaj har varit ljuset i den annars dystra ligastart nye managern David Moyes fått i United. Det mörkret fortsatte på lördagen.

Dejan Lovren kvitterade nämligen för gästerna i slutminuterna och såg till att Southamptons osannolika drömstart på säsongen fortsätter.

Laget står nu på 15 poäng, fyra bakom ledande Arsenal men före bland annat United som nu parkerar på elva pinnar.

– Det är ett smått katastrofalt resultat för David Moyes. Om man väger in var han kommer ifrån, var laget kommer ifrån går det inte att uttrycka det på något annat sätt. De hade en helt okej första halvlek och en ledning men sen börjar de sjunka djupare och djupare ner. De tillåter Southampton att äta sig in i det, säger Erik Niva.

– Det United håller på att göra är att redan i oktober spela bort chansen att försvara ligatiteln.

Följ ämnen i artikeln