Lindelöf och Olsson startar mot Ryssland

Stjärnan tillbaka från sjukdomen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Victor Nilsson Lindelöf har varit hängig.

Men 24-åringen finns med i startelvan mot Ryssland.

Det gör även AIK:s Kristoffer Olsson, som därmed får göra tävlingsdebut för A-landslaget.

Det var vid förra landslagssamlingen tidigare i höst som Kristoffer Olsson tog plats i Janne Anderssons trupp. Mittfältaren har varit en av AIK:s nyckelspelare i år och tilldelades även priset som allsvenskans bästa på sin position.

Fotbollskanalen var först under tisdagseftermiddagen med att uppge att Kristoffer Olsson överraskande tar plats i startelvan mot Ryssland. Detta bekräftades också av Sportbladets källor.

”Sett väldigt bra ut”

Startelvan är nu officiell.

Olsson kliver mycket riktigt in på innermittfältet, i stället för Albin Ekdal, som känner av en skada.

– Albin Ekdal har inte återhämtat sig till hundra procent efter matchen i lördags så därför startar inte han, utan Kristoffer i stället. Kristoffer har gjort en stark säsong i AIK och jag tror att matchen kommer att bli att... ryssarna kanske spelar lite defensivt. Man kan aldrig veta i fotboll, men man kan ana det. Och lägger de sig lite lägre så är ju ”Koffes” egenskaper väldigt värdefulla för oss, tror jag, med hans sätt att spela passningar genom lagdelar och hitta kreativa lösningar. Och jag tycker att han har sett väldigt bra ut på träningarna den här veckan så han får chansen att starta idag, säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.

Lindelöf startar

Glädjande besked är också att Manchester United-mittbacken Victor Nilsson Lindelöf, som tvingades kliva av med en sjukdom i matchen mot Turkiet häromdagen, kommer till spel.

24-åringen bildar i vanlig ordning mittlås med lagkapten Andreas Granqvist.

Matchen börjar klockan 20:45.

Kristoffer Olsson.
Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kristoffer Olsson.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.