Uppgifter: Profilen i slutförhandlingar med Kalmar

avDaniel Sörensen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Henrik Rydström har tvingats lämna Kalmar FF.

Nu avslöjar P4 Kalmar att klubben är i slutförhandlingar med en ny huvudtränare.

Enligt uppgifter till kanalen presenteras Alexander Axén inom kort.

Det var den 31 juli som Kalmar FF offentliggjorde nyheten att klubbens tränare Nanne Bergstrand sjukskrivit sig på grund av en utmattningsdepression.

När han senare även bekräftade att han lämnar sin post helt och hållet ryktades det om att hans tillfälliga ersättare – den gamle klubbprofilen Henrik Rydström, 42, skulle få stanna kvar även nästa säsong.

Men så blev inte fallet. Den 18 november tillkännagavs beslutet att Rydström får lämna tränarrollen i KFF.

Det känns vemodigt, eftersom jag tycker så mycket om Kalmar FF och eftersom jag tycker att vi under de här tre månaderna som jag har fått vara en del av huvudtränarteamet i Kalmar FF började lägga en grund för något som jag tror stenhårt på. Då känns det vemodigt att inte få fortsätta det arbetet”, skrev han själv i ett mejl till Sportbladet.

Ryktats om Hyypiä

Smålänningarnas jakt på en permanent huvudtränare har skapat rubriker. Det namn som nämnts flitigast är Sami Hyypiä – Liverpools finska före detta storback.

– Vi har träffat en kandidat och ska träffa ett fåtal ytterligare tränare. Nästa vecka, kanske tidigare, hoppas vi att det är klart, berättade klubbchefen Mattias Rosenlund i förrgår.

Men nu kommer uppgifter från den lokala radiostationen P4 Kalmar om ett helt nytt tränarnamn som sägs vara ytterst nära att skriva på för klubben.

Måste lösas från sitt tv-kontrakt

P4 Kalmar skriver på sin sajt att KFF slutförhandlar med Alexander Axén, 48, och att den gamle Örebro SK-coachen kommer att presenteras inom kort.

Under det senaste året har Axén synts som expert i C Mores VM- och allsvenska sändningar. Kalmar måste nu lösa honom från hans kontrakt med kanalen för att han ska kunna ta över klubben.

Själv dementerar han P4:s uppgifter.

– Det är inte korrekt att jag slutförhandlar med Kalmar FF. Det är inte aktuellt. Jag har ett år kvar på C More, säger Axén till Fotbollskanalen.

Utöver Örebro har han tidigare haft huvudtränaransvaret i Gais.

ARTIKELN HANDLAR OM