AIK Fotboll

AIK:arnas gliring till Nikola Djurdjic

Sjöng om Bajen-profilen i natt

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

Bajens Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic syntes i nattvimlet när AIK firade guld i söndags.

Efter Fotbollsgalan skickade AIK:arna en gliring till rivalen.

”Var är Nikola?” skanderar ett gäng spelare.

Stockholmfotbollens hetaste potatis sedan allsvenskans avslutades? Faktumet att Hammarbys Vladimir Rodic och Nikola Djurdjic under söndagen syntes till i Stockholms nattliv på samma ställen som AIK-spelare och deras supportrar firade SM-guldet.

Bad om ursäkt

Hammarbys fans reagerade ilsket, klubben kritiserade agerandet på hemsidan och Djurdjic gick ut och bad om ursäkt på sociala medier.

”Vi ber om ursäkt för gårdagens olyckliga incident. Vi hörde av en vän som jobbar på Soap Bar att AIK skulle ha sitt firande på Sturehof. När vi kom till baren (Soap Bar) var det inga AIK-spelare där och vi visste inte att de skulle komma! Att vi inte gick därifrån så fort de kom genom dörren var ett stort misstag, men vi ville heller inte springa från någon! Återigen ber vi så hemskt mycket om ursäkt för det. Vi hoppas att ni vet att vi är lojala. Forza Bajen”, skrev Djurdjic på Instagram.

Gliringen från AIK

Under måndagens fotbollsgala fick AIK:arna frågor om händelsen, och då valde Oscar Linnér att tona ner saken.

– De var väl precis som oss sugna på att släppa lite på fotbollen och ta en bärs med polarna. Att de hamnade på Soap Bar innan vi kom är inte deras fel. Jag hoppas att de kommer lindrigt undan för deras intention var nog inte att fira SM-guld med AIK, sa målvakten till Sportbladet.

Men senare under natten kunde inte spela hålla sig från att skicka en gliring till stjärnan i värsta rivalen. På småtimmarna publicerade talangen Daniel Mushito, som är med i seniortruppen, ett videoklipp där flera spelare skrålar i en ramsa.

– Var är Nikola? Var är Nikola? Var är Nikola? skanderade AIK-gänget där spelare som Henok Goitom och Panajotis Dimitriadis ses sjunga med i ramsan.

Wesström: ”Lite tramsigt”

Sportchefen Björn Wesström säger följande om situationen:

– Egentligen vill jag inte recensera snapsvisor. Hela grejen känns lite tramsig från början till slut. Jag känner att vi ska ha en nivå som vi är stolta över. Vi har för avsikt att bara fira oss själva och kommunicera vår glädje på det viset, säger Wesström och fortsätter:

– Men om det vid något enskilt tillfälle visar sig vara på något annat sätt så får man nog se det i sitt sammanhang: glädjen kanske uttrycktes på ett sätt som man inte är så stolt över i slutändan.

Djurdjic har själv uttalat sig kort för Fotboll Stockholm:

”Jag får så mycket hat att jag inte ens vill förklara längre. Det är allt jag har att säga”, skriver han i ett sms till sajten.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag kommer ihåg vad AIK-fansen skrev om mig i höstas”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

Hammarby IF Fotboll

Nikola Djurdjic

Vladimir Rodic

Björn Wesström