Allsvenskan i fotboll

Therns känslosamma hyllning till Sundgren

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

GÖTEBORG. Simon Thern tyckte att han förtjänade mer under sitt 2017 i AIK.

Men det är med stor värme som han speciellt unnar en spelare hos rivalerna SM-guldet 2018.

– För ett år sedan kunde Daniel Sundgren knappt andas när jag hälsade på honom på akuten. Det här går utanpå allting, säger Thern.

Vid flera tillfällen under året har IFK Norrköpingnyförvärvet Simon Thern och AIK-tränaren Rikard Norling munhuggits med varandra medialt, med toner av både besvikelse, förståelse och skön glimt i ögat.

Pekingmittfältaren återvände till allsvenskan efter skadefyllda år i holländska Heerenveen inför 2017 och hamnade i AIK.

Men efter att ha spelat de flesta matcherna under våren med Gnaget så petades Thern av Norling.

Mittfältaren gick vidare och hamnade i det IFK Norrköping som nu på mållinjen fick se sig besegrat i kampen om SM-guldet 2018.

Extra bittert för Thern?

Skickar du ett grattis-SMS till Rikard Norling?

– Jag har inte Rikards nummer. Han byter ju nummer hela tiden! säger Thern i korridorerna av Bravida Arena i Göteborg efter att IFK Norrköping besegrat Häcken med 1–0.

Vem i AIK hör du av dig till?

– Jag kommer garanterat skicka ett grattis till Daniel Sundgren efter det han har gått igenom. För knappt ett år sedan var jag och hälsade på honom på Karolinska. Han kunde knappt andas där han låg inne på akuten. 

– I december var han och hans tjej och hälsade på mig och min tjej i Värnamo. Då var det ovisst hur det skulle bli med hans framtid, säger Simon Thern till Sportbladet.

– Att få kröna det med det här går utanför allting. Att gå från att tro att man aldrig mer ska kunna spela fotboll till att vinna SM-guld, precis som pappa Gary, värmer mycket i mitt hjärta.

– Om det är någon i AIK som jag unnar det här så är det Daniel Sundgren, säger Thern.

Det övervinner din egen besvikelse?

– AIK har kämpat länge för att inte bara vara tvåa. Det är roligt om de och vi i de andra klubbarna kan se till att det blir andra segrare än Malmö FF, som är den mest framgångsrika klubben. MFF har muskler som inga vi andra har. 

– Det sätter ytterligare färg på allsvenskan att vi har två lag som är bättre än MFF i år, säger Simon Thern.

Publisert:

LÄS VIDARE

Thern: ”Hamsik exceptionell enligt Sam Larsson”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Simon Thern

Daniel Sundgren

AIK

IFK Norrköping

AIK Fotboll