Olsens Roma föll mot Real – efter jättemissen

avAndreas Käck

Förlust mot Real Madrid.

Men Robin Olsens Roma är ändå vidare till åttondelsfinal i Champions League.

– Just nu är jag bara besviken, men det är klart att det är bra att gå vidare, säger den svenske landslagsmålvakten i Viasat.

Robin Olsen har dragits med en skadekänning och det var länge osäkert om svensken skulle komma till spel i stormötet mot Real Madrid.

Det gjorde han – och han gjorde det bra.

Men det hjälpte föga...

Gästerna från den spanska huvudstaden lyckades nämligen få hål på Olsen två gånger om. Först i den 47:e minuten då Gareth Bale rullade in 1-0 efter taffligt försvarsspel från Roma, sedan i den 59:e minuten då Lucas Vázquez satte 2–0 i öppet mål.

– Det känns som att Real Madrid kommer ut med en hårdare press i den andra halvleken och det blir en liten chock för oss. Vi får ju sämsta möjliga start på andra halvleken, säger Robin Olsen i Viasat.

Brände öppet mål

Men kanske hade matchen haft en helt annan utgång om Cengiz Ünder bara förvaltat sitt jätteläge i slutet av den första halvleken Roma-yttern fick öppet mål från meterns avstånd, men lyckades med konststycket att skjuta över.

– Det där är en av de grövsta missar jag sett i en match av den här digniteten. Det är helt häpnadsväckande. Hela målet är ju tomt, det är bara att peta in den, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat-studion.

Båda klara för slutspel

Resultatet gör att Real Madrid i praktiken säkrat gruppsegern. Roma kan dock trösta sig med att de också är klara för avancemang till åttondelsfinal.

– Vi ville vinna denna matchen så just nu är jag bara besviken, men det är klart att det är bra att gå vidare från gruppen, säger Robin Olsen, som stoppade sex av Real Madrids åtta avslut.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM