”Han kan spela för Real Madrid”

Galna prislapparna klistras på Kane: Kan bli dyrare än Neymar

FOTBOLL

Real Madrid mot Tottenham i Champions League.

Då efterfrågar Stan Collymore en nivåhöjning av Harry Kane samtidigt som brittisk media spekulerar vilt i att Spurs-anfallaren snart kan återfinnas i det spanska motståndarlaget.

Kanske till och med till ett nytt världsrekordpris.

Real Madrids tränare Zinedine Zidane hyllar Harry Kane som ”en komplett anfallare” inför Reals möte med Tottenham i Champions League. Något som fått brittisk media att dra på de stora rubrikerna.

”Växer hela tiden som spelare”

I tisdagens upplagor spekulerar Telegraph, Mirror, The Times och The Sun alla om en möjlig övergång för Kane från Tottenham till Real i framtiden. Enligt The Times en affär som i så fall skulle kunna överstiga Neymars världsrekordprislapp på över två miljarder kronor, skriver Fotbollskanalen.

En som tror att en affär är möjlig är gamle stjärnanfallaren Stan Collymore.

”Ju mer jag ser av Harry Kane ju mer tror jag att han kan hamna i en klubb som Real Madrid. Han klarar av varje uppgift han åläggs och växer hela tiden som spelare. Om han fortsätter så här finns det ingen anledning till varför han inte skulle kunna spela för vilket lag som helst på planeten”, skriver Collymore i sin kolumn i Mirror.

”Har han Galáctico-mentaliteten?”

Men 46-åringen, med ett förflutet i bland annat Liverpool och Aston Villa samt med tre landskamper för England på meritlistan, har också en utmaning redo för Kane.

”Vad jag vill se nu är att han tar tag i matchen mot Real Madrid och blir den spelare som avgör de stora matcherna. En som gör ett matchavgörande mål i den 89:e minuten mot lag som Manchester United eller Manchester City. Spelare som Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Luis Suarez och Neymar är alla kapabla att göra något extraordinärt på den högsta nivån men vi har fortfarande inte sett det från Kane. Vi vet att han är bra nog att spela för Real, Barcelona eller Bayern München men har han den där Galáctico-mentaliteten som krävs för att simma med de riktigt stora hajarna?”