Hade inte råd med skor – gör succé i PL

Foto: Nigel French / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

För fyra år sedan hade han inte råd med ett par fotbollsskor.

Nu gör Richarlison, 20, succé i Watford i Premier League.

– Alla har varit så välkomnande, säger nyförvärvet enligt The Sun.

Watford har fått en fin start i Premier League. Laget, som slutade fjärde sist i ligan i fjol, ligger åtta inför lördagens möte med Arsenal, fem poäng bakom trean Tottenham.

En av anledningarna till den pigga säsongsöppningen?

Richarlison, 20.

Toppar skytteligan

Brassen toppar den interna skytteligan på tre mål tillsammans med Abdoulaye Doucouré och har snabbt blivit en favorit hos Watford-supportrarna sedan han anslöt från Fluminese i somras.

– Lagkamraterna, tränarna, styrelsen och supportrarna har varit så välkomnande, säger 20-åringen i en intervju med The Sun.

Där berättar han om uppväxten i brasilianska Nova Venecia, om tacksamheten gentemot agenten Renato Velasco och agentens fru Giovanna som var de som upptäckte honom – och om att han för fyra år sedan inte hade råd med ett par fotbollsskor.

– När jag var 17 år och fick ett kontrakt med America Mineiro, följde Giovanna med och tog hand om mig och lagade mat. Det gör hon fortfarande, säger Richarlison.

”Hjälpte mig fixa hus”

Som 16-åring fick Richarlison sitt första riktiga par fotbollsskor av Renato.

Talangen berättar att han knappt visste något om Watford, varken om staden eller klubben, när han anlände och är glad över att ha landsmannen Heurelho Gomes, 36, i laget.

– Det är skönt att ha honom här. Han har hjälpt mig med mycket, som att fixa hus, bil och allt sånt, säger Richarlison.

Watford–Arsenal börjar 18.30 på lördagen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Watford FC

Fotboll