Örebro nära elitettan efter storförlust

FOTBOLL

Kif Örebro är på god väg att trilla ur damallsvenskan.

Storförlusten mot Hammarby innebär att elitettan är nära.

– Just nu går det inte ens att titta på tabellen, man blir sur, säger Lisa Dahlkvist i DTV.

Foto: Kenta J nsson / BILDBYR N

12 poäng på 19 omgångar. Kif Örebro har gått tungt i damallsvenskan i år. I mötet borta mot Hammarby var vinst ett måste för att ha chans att kravla sig uppåt i tabellen.

Det slutade med en storförlust, 1–6.

– Vad ska man säga… Det är inte så mycket att göra. Vi ligger under med 4–0 I halvlek och har det tufft redan innan… Det är inte så mycket att ta på, säger Lisa Dahlkvist i DTV.

Nygren tvåmålsskytt

Julia Zigiotti Olme inledde målskyttet efter sex spelade minuter och därefter rann även Alma Nygren och Frida Sjöberg igenom det darriga Örebroförsvaret.

Nygren gjorde sitt andra mål några minuter in i den andra halvleken. Filippa Angeldal utökade strax därefter till 5–0.

Örebros Julia Spetsmark slog visserligen in en reducering. Men annars var man aldrig i närheten av någon poäng, Olga Ekblom fastställde slutresultatet till 6–1.

”Vi är spretiga”

– Det känns som att vi inte har hittat nåt spel som passar oss som lag och vi har liksom inte samma tankar allihop, vi känns väldigt spretiga. Det är så det känns, säger Lisa Dahlkvist.

Tack vare att Kvarnsveden föll med 0–1 mot Limhamn Bunkeflo är det dock inte helt kört. Men det krävs ändå något utöver det vanliga för att nå upp till kvalplatsen.

– Just nu går det inte ens att titta på tabellen, man blir bara sur, säger Dahlkvist.

Foto: Kenta J nsson / BILDBYR N
ARTIKELN HANDLAR OM