Rev kontraktet efter sex timmar

Dök inte upp till våldtäktsrättegång, enligt uppgifter

Publicerad 2022-01-03

Sonni Nattestad presenterades av norska nykomlingen FK Jerv.

Bara sex timmar senare revs kontraktet – på grund av en skandal från 2019.

”Vi vill be alla berörda om ursäkt”, skriver klubben.

Lilla FK Jerv gick nyligen upp i den norska högstaligan i fotboll efter sällan skådad dramatik. Det avgörande mötet mot storklubben Brann slutade 4–4 efter förlängning, och fick avgöras med en lång straffsparksläggning.

Med det överstökat är klubben i nu i full gång med att rusta upp truppen. Den första värvningen blev Sonni Nattestad, en färöing som senast spelade i irländska Dundalk – men den varade inte särskilt länge.

Bara sex timmar efter att han presenteras meddelar FK Jerv att parterna går skilda vägar.

”Bakgrunden är en fråga som spelaren varit inblandad i, och som vi borde ha varit medvetna om. Fallet Nattestad var inblandat i är inget vi som klubb kan stå för eller vill förknippas med”, skriver man på sin hemsida.

Infann sig inte i rätten

Den aktuella frågan handlar om ett överklagandemål från 2019 gällande en våldtäkt, enligt norska Josimar, som Fotbollskanalen hänvisar till. Den åtalade är en tidigare lagkamrat till Nattestad, och Nattestad var kallad som huvudvittne.

Enligt samma källa infann sig aldrig Nattestad i rätten, varpå fallet sköts upp på obestämd framtid. När dessa uppgifter kom till Jervs supportrars kännedom lät reaktionerna på sociala medier inte vänta på sig – vilket fick klubben att agera.

”Vi gjorde inte ett tillräckligt bra jobb inför värvningen”, skriver man på sin hemsida.

Nattestad, en mittback på 197 centimeter, har 34 landskamper för Färöarna på sitt cv.

Sonni Nattestad, till höger.

Följ ämnen i artikeln