Mjällby: ”Vi skiter fullständigt i tipsen”

HÄLLEVIK. Tippade långt ner botten.

Då chockar Mjällby allsvenskan med två raka segrar mot topplag.

– Vi är som vanligt bättre än vad experterna tippar oss. Så vi skiter fullständigt i tipsen, säger David Löfquist.

Följ ämnen i artikeln

Förr brände han nästan allt.

Nu är Mamudu Moro plötsligt allsvenskans effektivaste målskytt. 27-åringen följde upp sitt fina mål mot Elfsborg i premiären genom att bli matchhjälte när Djurgården avfärdades med 1–0 hemma på Strandvallen.

– Det känns så bra att jag hittat lugnet framför mål.

Hur många kan du göra i år?

– Jag ska göra massa mål. Bara fortsätta. Mitt mål är att komma över 15 mål. Det är mitt fokus.

”Extremt effektiva”

Ett disciplinerat och defensivt Mjällby sjönk långt ner i planen och försvarade sig tappert genom 90 minuter. Djurgården försökte och försökte men tappade kraft och kreativitet ju längre matchen led, samtidigt som hemmalaget vågade pressa lite högre efter paus.

David Löfquist var stolt över både kollektivet och lagets specielle målskytt.

– Vi följer matchplanen till punkt och pricka. Vi vill förstås spela bra fotboll också men ibland blir det så här. Den defensiva prestationen är bra och vi är extremt effektiva framåt. Vi har bara ett eller två skott på mål. Moro har kommit in i flytet nu. Han skapar så många chanser eftersom han löper så bra, men det är härligt att han också får utdelning nu. Två mål och ett ass på två matcher är fantastiskt bra av Moro.

David Löfquist.
David Löfquist.

”Skiter fullständigt i det”

Moros kalla avslut innebär att Blekingelaget inlett allsvenskan med två raka segrar, trots ytterst tufft motstånd i förväntade topplag som Elfsborg och Djurgården. Resultat som får många att häpna. Inte minst då Mjällby generellt sett tippades lågt inför säsongen.

Hade du väntat dig det här?

– Njae. Jag vet hur bra vi är defensivt. Vi släpper inte till många chanser. Vi har antagit den här utmaningen bra. Men att vi står med två raka segrar och sex poäng mot Elfsborg och Djurgården hade ingen räknat med, säger ”Löken” och skrattar:

– Vi är som vanligt bättre än vad experterna tippat oss. Så vi skiter fullständigt i tipsen. Men jag fattar också att det var lite andra förväntningar på oss i år.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln