Mjällby chockade Malmö FF

Kaosscener efteråt – Ahmedhodžić uppges ha spottat mot Mjällby-spelare

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö FF föll chockartat hemma mot Mjällby och efteråt utbröt kaosscener.

Radiosporten slog fast att Anel Ahmedhodžić spottade mot en motståndare – men backade senare.

– Jag gjorde en förhastad slutsats och det ber jag om ursäkt för, säger Radiosportens Gunnar Brink.

– Det var riktigt dumt av honom att säga så, säger Anel Ahmedhodžić.

Malmös besvikelse efter 1–0-förlusten var tydlig. När domaren hade blåst av matchen så utbröt det kaosscener med flera spelare inblandade i ett stort bråk. Enligt Radiosporten ska Anel Ahmedhodžić ha spottat mot en Mjällbyspelare.

– Det osnyggaste i sammanhanget var utan tvekan, Malmös mittback. Den lovande Anel Ahmedhodžić som spottade tydligt mot motståndaren i det läget, sa Gunnar Brink i Radiosportens sändning från matchen.

Senare backade Gunnar Brink från sitt uttalande.

– Han gjorde ett utfall som jag gjorde en tolkning av. Jag har inte sett någon spottning. Däremot gjorde jag en förhastad slutsats och det ber jag om ursäkt för, säger han.

Anel Ahmedhodžić svarade på utspelet efter matchen.

– Det är en allvarlig anklagelse och man kan inte bara säga sånt utan att vara hundra procents säker. Jag gjorde inget sånt och skulle aldrig göra något sånt. Jag vet inte om han försöker skapa något som inte finns. Det var riktigt dumt av honom att säga så.

Även Malmös tränare, Jon Dahl Tomasson, var frågande till utspelet.

– Var satt Radiosporten? På läktaren? Då ska de ha haft bra ögon för att se det, säger Jon Dahl Tomasson, Malmös tränare efter matchen.

Tomasson var minst sagt kritisk efter matchen.

– Vi skulle haft två straffsparkar på två hands. Så de har tre målvakter i dag. En som var lysande och så två till som hjälpte till, säger han och fortsätter:

– Det är absurt att vi inte gör mål på våra chanser.

Gunnar Brink.
Gunnar Brink.

”Inte det Malmö som vi brukar vara”

Efter 15 spelade minuter så kom Kadir Hodzic loss på kanten och slog ett inlägg som styrdes på en försvarare vilket gjorde att målvakten Johan Dahlin inte lyckades hålla bollen. I stället kunde Mamudo Moro plocka upp bollen och rulla in 1–0, vilket också blev halvlekens resultat.

– Det var inte så värst bra. Vi var inte det Malmö som vi brukar vara. Vi får ta nya tag i andra halvlek och komma ut med ny energi, sa Malmös Anel Ahmedhodžić till Discovery plus i paus.

Forcering utan resultat

Energi, det var just det Malmö hade. De skapade omgående heta chanser men fick inte till det i slutfasen.

Mjällby försvarade heroiskt och lyckades hålla nollan.

– Vi hade marginalerna med sig. En grym defensiv och ruggig laginsats. Jag säger inte att vi är värda segern, säger Mjällbys tränare, Anders Torstensson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.