Yakob tar på sig förlusten efter straffmissen

Uppdaterad 2022-08-16 | Publicerad 2022-08-15

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Kevin Yakob tog straffen och missade.

Efter matchen tog han också på sig förlusten.

– I dag är det jag som kostar laget vinsten, säger Blåvitt-spelaren.

Följ ämnen
IFK Göteborg

IFK Göteborg hade chansen att haka på i guldstriden vid seger mot Hammarby. I den 31:a minuten fick man ett jätteläge efter att domaren pekat på straffpunkten.

Efter en kort överläggning med Marcus Berg (båda stod som straffskyttar) tog Kevin Yakob hand om straffen, men Davor Blazevic räddade.

PLUS: Allsvenskan inifrån: Så värvade Hammarby jättetalangen gratis


– Jag stod som straffskytt och det var ett ansvar jag kände mig säkert på att jag kunde ta. Jag har tagit många straffar i min karriär, den här gången missade jag. Ibland blir man hjälte och ibland blir man syndabock och i dag är det jag som kostar laget vinsten och jag får bara så här och ta på mig det, säger han.

Tar nästa straff

Yakob fick vänta nästan en halv minut innan han fick slå straffen.

– Det var inget som påverkade. Jag kände mig lugn och säker. Men han går åt rätt håll och tar min straff. Jag la den där jag ville lägga den och han var där. Grattis till honom och grattis till dem som vann.

Kevin Yakob deppar efter den missade straffen.

Om du får frågan tar du nästa straff? 

– Jag känner mig trygg med det ansvaret. Om det står att jag är straffskytt kommer jag att ta den om det inte står är det inte mer med det. 

Mikael Stahre hade inga problem med att Yakob tog straffen framför bäste målskytten Marcus Berg.

– Vi har två straffskyttar så jag ser inte komplikation mellan de två. Det är Marcus och Kevin som gör upp det och Kevin har varit i jättebra form, säger han till Discovery.

Berg: ”Båda ville slå straffen”

Berg:

– Båda ville slå den och det är inget att stå och tjafsa om på planen. Han ville slå den och då sa jag att det är okej och försökte stötta honom. Alla har missat en straff någon gång. Men det är inte därför vi förlorade. Vi skapade tillräckligt för att göra fler mål.

Går inte ålder och meriter före i ett sådant beslut?

– Nej, så funkar det inte. Båda stod på listan och han ville ta den. Det kanske är sånt man ska göra upp före, men det är också känsla under matchen. Tyvärr gick den inte in och han ska inte skjutas för det.

Brukar ni stå uppsatta som straffskyttar båda två?

– Han har stått där innan och i dag var jag med på listan, säger Berg.

Hammarbys målvakt Davor Blazevic blev överraskad när Yakob ställde sig bakom bollen.

– Jag blev förvånad. Jag hade ställt in mig på att Berg skulle skjuta. Jag hade inte mycket att gå på, vet inte hur många straffar Yakob slagit, utan fick gå på feeling, säger Blazevic.

Hammarby vann matchen med 1–0, men Blåvitt tyckte att de förtjänade mer.

– Jag tycker vi gör en bra match. Om jag sätter den blir det en helt annan match. Det går åt båda hållen, men jag tycker att vi är det bättre lagen. Det är tufft, säger Yakob.