Avslöjar: Så startar Sverige mot Grekland

Mattias Svanberg och Mattias Johansson i Sveriges startelva i VM-kvalet

ATEN. Janne Andersson har bestämt sig för hur den svenska startelvan mot Grekland ska se ut.

Förbundskaptenen tvingas göra två ändringar från segermatchen mot Spanien.

Mattias Svanberg går in på mittfältet och Mattias Johansson startar som högerback, enligt uppgifter till Sportbladet.

Sverige har skaffat sig ett drömläge i VM-kvalet. Efter tre spelade matcher har Blågult maximala nio poäng. När landslaget nu ställs mot Grekland på bortaplan tvingas Janne Andersson att göra två förändringar i startelvan från den viktiga segern mot Spanien för fem dagar sedan.

Albin Ekdal lämnade truppen med en skadekänning och Emil Krafth har åkt hem för att bli tvåbarnspappa. Enligt uppgifter till Sportbladet är det Mattias Svanberg som ersätter Albin Ekdal och Mattias Johansson startar istället för Krafth på som högerback.

– Jag är ju här och om Janne vill att jag ska spela så är jag redo, sa Mattias Johansson på en presskonferens tidigare under samlingen.

”Vi har samma syn på fotboll”

Mittfältaren Mattias Svanberg startade träningsmatchen mot Uzbekistan på Friends i söndags och har förutom några kortare inhopp enbart gjort en tävlingslandskamp från start tidigare. 22-åringen fick en plats i startelvan mot Färöarna när Blågult kvalde till EM 2020 och redan var klara innan matchen.

– Det skulle vara kul om jag fick ersätta på mittfältet. ”Koffe” (Kristoffer Olsson) är väldigt duktig och enkel att spela med. Vi har samma syn på fotboll. Jag tror att vi kan passa bra ihop, sa Mattias Svanberg på en pressträff tidigare under dagen.

Janne Andersson har varit väldigt tydlig med att Emil Krafth är första valet som högerback och om han skulle komma tillbaka efter förlossningen i tid fanns det en stor chans till en plats i startelvan. Men när Andersson drog startelvan för truppen kvällen innan match stod det alltså Mattias Johansson på högerbackspositionen.

Om inget oförutsett inträffar ser den svenska startelvan ut såhär mot Grekland:
Robin Olsen - Mattias Johansson, Victor Nilsson Lindelöf, Filip Helander, Ludwig Augustinsson - Viktor Claesson, Mattias Svanberg, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg - Alexander Isak, Dejan Kulusevski.

Uppdatering: Emil Krafth anslöt vid lunchtid under onsdagen till landslaget i Grekland.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.