Messias frälste Milan – CL-hoppet lever

Junior Messias.
Junior Messias.

Piskat att vinna.

Då frälste Junior Messias Milan i 87:e minuten.

Nu lever hoppet om åttondelsfinal för italienarna.

Tre poäng på kontot var vad Milan behövde för att hålla drömmen om Champions League-åttondelsfinal vid liv på onsdagen.

Motståndet kunde varit enklare: Atlético Madrid på bortaplan.

Och länge såg italienarna inte ut att klara av att ta segern som behövdes, men då klev inhopparen Junior Messias, 30, fram för gästerna.

Franck Kessié slog inlägget och högst nådde Messias och nickade in 1–0 för Milan – brassens första Champions League-mål i karriären.

Och just Messias historia är speciell. För tre år sedan spelade han fotboll i den italienska fjärdedivisionen, en tid då han även levererade kylskåp och andra vitvaror under tiden han spelade amatörfotboll.

– Det är den största framgången i mitt liv. Det här målet var för min familj och mina vänner i Brasilien – och för Milan som trodde på mina kvaliteter, säger Messias till Amazon Prime.

Måste vinna mot Liverpool

Zlatan Ibrahimovic, inbytt i 66:e minuten, fick ett läge att göra ytterligare en strut för bortalaget strax efter 1–0 – men icke.

Atleti var även de väldigt, väldigt nära att få in en kvittering på stopptid, men brände tätt utanför.

1–0 till Milan alltså – och hoppet lever.

Milan är trea i gruppen med en match kvar att spela i gruppspelet, upp till grupptvåan Porto är det en poäng. Milan ställs mot gruppvinnaren Liverpool hemma i sista omgången – där en seger är ett måste för att ta sig till åttondel.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.