Kritik mot Netflix idé – och namnet på fruarna

En dokumentär från Netflix riskerar att stjäla fokus när England ska spela VM om ett halvår.

Förbundskaptenen Gareth Southgate gillar inte idén.

– Jag skulle bli förvånad om vår spelartrupp har något intresse av att vara med, säger Southgate.

I lördags rapporterade The Sun att Netflix planerar att göra en dokumentär inför vinterns fotbolls-VM i Qatar.

Tanken är att spelarnas fruar och flickvänner – så kallade ”WAGs” – ska följas av kameror i sina vardagliga åtaganden både inför och under mästerskapet.

”Stor distraktion”

Netflix har hört av sig till den tidigare Love Island-vinnaren Dani Dyer, som är Jarrod Bowens flickvän, modellen Sasha Attwood som är ihop med Jack Grealish och Luke Shaws fru Anouska Santos.

– Det finns en önskelista över kvinnorna de vill ha med och de erbjuds mycket hög lön, säger en källa till The Sun och fortsätter:

– Men det är säkert så att Gareth Southgate (Englands förbundskapten) skulle ogilla starkt att fruar och flickvänner ansluter sig till det eftersom det skulle vara en stor distraktion för honom och spelarna.

Gareth Southgate.
Gareth Southgate.

”Respektlös”

The Suns källa hade rätt.

Gareth Southgate har nu avslöjat att han inte stöttar Netflix-dokumentären.

– Jag skulle bli förvånad om vår spelartrupp har något intresse av att vara med i den, säger han på Englands presskonferens under måndagen.

– De har velat fokusera på fotbollen. Fokus i Ryssland (under VM 2018) och förra sommaren (i EM) var på spelarna och vi fick inga problem då.

Southgate passade också på att kritisera ordet ”WAGs”, som är en förkortning för ”wiwes and girlfriends”. Termen myntades av brittiska tabloidtidningar under VM 2006 och har använts flitigt sedan dess.

– Jag tycker faktiskt att termen ”WAGs” är ganska respektlös, säger Southgate.

– Det är deras partners och familj, så jag gillar inte termen. Jag vill att de ska känna sig välkomna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.