Spelare till sjukhus efter landslagets bussolycka

Publicerad 2022-06-11

Inför bortamatchen mot Georgien har det bulgariska landslaget drabbats av en bussolycka.

Bland annat har en spelare förts till sjukhus med en skallfraktur.

”På väg till hotellet tappade föraren kontrollen”, skriver det bulgariska fotbollsförbundet.

Under söndagen ställs Georgien mot Bulgarien i Nations League. Men bortalaget har haft en turbulent uppladdning inför matchen.

I går kväll var det bulgariska fotbollslandslaget med om en bussolycka. Nyhetssajten dir.bg rapporterar att två bussar, där spelare och ledare befann sig, krockade med varandra i en tunnel.

"På väg till lagets hotell tappade föraren av den första av de två bussarna kontrollen över fordonet, vilket ledde till en allvarlig olycka”, skriver det bulgariska fotbollsförbundet i ett pressmeddelande.

Botev Plovdiv-spelaren Todor Nedelev har förts till sjukhus, efter att ha drabbats av en skallfraktur.

Todor Nedelev har förts till sjukhus.
Todor Nedelev har förts till sjukhus.

Rivalklubben visar sitt stöd

Efter att ha genomfört en framgångsrik operation ska Nedelevs tillstånd nu vara stabilt. Spelarens anhöriga behövde ge godkännande till att operationen skulle genomföras, då den ansågs vara avancerad. På sociala medier har flera bulgariska klubbar skickat sitt stöd till Nedelev.

”Lokomotiv Plovdiv önskar Todor Nedelev, som är en värdig rival på planen, en framgångsrik återhämtning och en snabb återkomst!”, skriver en av klubbarna.

Landslagets pressansvarige, Viktor Ignatov, menar på att en tidigare olycka i tunneln och den våta asfalten kan ha orsakat krocken.

Trots olyckan är det uteslutet att matchen mellan Georgien och Bulgarien skjuts upp, enligt dir.bg.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.