Zigiotti Olme och Kullberg bänkades i ödesmatchen

Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg har utgående avtal med BK Häcken.

Båda var, något överraskande, bänkade när Häcken tappade guldchansen borta mot AIK.

– Vi fick höra att anledningen till varför vi inte spelade i dag var för att vi inte förlängt med klubben, säger Julia Zigiotti Olme till Sportbladet.

När Häcken spelade 0–0 mot AIK, och därmed spelade bort sig från alla teoretiska möjligheter till SM-guldet, så var det med ett par ändringar i startelvan.

Julia Zigiotti Olme kom in först i minut 88. Och Emma Kullberg satt kvar på bänken hela matchen.

Två spelare som annars får anses givna i en startelva. Också två spelare som ännu inte förlängt sina utgående avtal med klubben.

– Ja, det är Mats (Gren, tränare) som tar ut laget och han som får välja ut vilka som ska spela, säger Zigiotti Olme när bänkningen kommer på tal.

Var du överraskad?

– Nej, jag har haft en dialog med Mats, Martin (Ericsson, sportchef) och Marcus (Jodin, klubbchef).

”Inga kommentarer”

Just dessa dialoger har ännu inte utmynnat i ett förlängt kontrakt, vilket i dagsläget innebär att Zigiotti Olme, likt Emma Kullberg, inte kommer att kunna fullfölja Champions League-gruppspelet med klubben.

Emma Kullberg medger att hon helst hade velat spela matchen.

– Det beslutet är upp till våra tränare. Alla vill ju spela och ibland är det inte så, säger Kullberg, som dock inte vill gå in på huruvida kontraktsfrågan hade en del i ”petningen”.

– Just nu har jag inga kommentarer kring det.

Häckens Julia Zigiotti Olme intervjuas av Sportbladets Makoto Asahara efter machen mot AIK.
Häckens Julia Zigiotti Olme intervjuas av Sportbladets Makoto Asahara efter machen mot AIK.

Ville ge Kollmats chansen

Mats Gren menar att det var rotationsskäl som höll duon på bänken under söndagen.

– Vi har ju haft lite under hela säsongen att vi roterat lite när vi haft så mycket matcher. Det var anledningen nu också.

Så det var en slump att det var just de två med utgående avtal som bänkades?

– Ja, vi har haft flera andra som haft utgående också under hela säsongen. Vi har bytt lite hela tiden. Kullberg har inte vilat något och när Bea (Beata Kollmats, som gjorde första matchen för säsongen, reds anm) kommit igång så pass mycket ville vi också ta chansen att spela igång henne lite grann för att kunna använda henne mer sen.

Enligt sportchef Martin Ericsson har bänkningarna av duon inget med kontraktssituationen att göra.

"De har inte förlängt, men det finns inga samband. Mats väljer det lag han ställer på plan" skriver sportchefen i ett sms till Sportbladet.

Agenten bekräftar: Förlänger inte

Spelarnas agent Michael Kallbäck, Neverland Management, har en annan syn på situationen.

– Spelarna blev tillsagda inför matchen mot AIK att de inte kommer börja spela på grund av den situation de är i. Jag har förstått det som att det var Mats Gren som sa till spelarna, men min uppfattning är att det kommer uppifrån. Häckens ledning har sagt att de kan komma att fokusera på att spela ihop ett annat lag i Champions League, vilket jag kan förstå men att sätta två landslagsspelare, som fortfarande har avtal med klubben, på bänken mot AIK känns konstigt, säger agenten.

Han bekräftar att spelarna inte kommer att förlänga med BK Häcken och att de är på väg till en ny klubb.

Se alla damallsvenska matcher här på Sportbladet Play

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.