Attackerade Olsen – stängs av i fyra år: ”Positivt för framtiden”

Manchester City-supportern som sprang in och attackerade Robin Olsen när City säkrade ligatiteln mot Aston Villa i den avslutande Premier League-omgången stängs av i fyra år från att gå på matcher, skriver BBC.

– Det är positivt att det blir så hårt straff, säger Olsen.

Supportern, en man i 35-årsåldern, har erkänt att han beträtt planen utan tillåtelse och döms dessutom till böter på omkring 10 000 kronor.

”Det var dumt och jag ångrade det direkt. Jag är en säsongskortsinnehavare och har aldrig beträtt planen tidigare”, säger mannen.

Robin Olsen kommenterade domen under onsdagens presskonferens med landslaget inför torsdagens Nations League-möte med Serbien.

– Det är positivt att det blir ett så hårt straff. Det är bra för fotbollen i England, med alla incidenter som var då, att de hittar alla personer och bötfäller dem. Det är positivt för framtiden, säger Robin Olsen som blir lagkapten för landslaget mot Serbien.

Olsen var under den gångna vårsäsongen utlånad till Aston Villa och i förra veckan blev det klart att Birmingham-klubben köpt loss den svenske landslagsmålvakten från Roma.

Robin Olsen attackerades av en supporter under den avslutande omgången mellan Manchester City och Aston Villa. Arkivbild.
Robin Olsen attackerades av en supporter under den avslutande omgången mellan Manchester City och Aston Villa. Arkivbild.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.