Jordan Larsson om framtiden efter avgörande målet

HELSINGBORG/STOCKHOLM. Matchhjälten Jordan Larsson kan snart vara förlorad för AIK.

Efter att ha sänkt sitt gamla lag vet han själv inte mycket om framtiden.

– Men jag uppskattar kärleken jag har fått på så kort tid, säger Larsson.

Jordan Larsson blev hjälte för AIK mot Helsingborg när laget vände matchen i den andra halvleken.

Först låg han bakom straffsparken som ledde fram till 1–1 och sedan stötte han in 2–1-målet i öppet mål på passning från Erick Otieno.

Fick present från klacken

Målfirandet mot det gamla laget var nedtonat.

– Det här är klubben jag har gjort allsvensk debut i, det är min hemstad och jag har mycket respekt för klubben. Det är självklart att jag inte firar, säger Jordan Larsson.

Efter matchen firade Jordan Larsson tillsammans med de tillresta AIK-supportrarna. När han sedan pratade med Sportbladet hade han fått en ny tröja från en supportergruppering.

– Jag fick en present. Jag gav bort min tröja till en i klacken och så fick jag den här tröjan som present. Och jag vill passa på att tacka alla i klacken och alla i klubben. Det har varit ett otroligt stöd. Och för mig personligen, som har varit här så kort tid, uppskattar jag verkligen stödet jag har fått, säger Larsson.

”Vet inte om det blir så”

Supportrarna höll också upp en banderoll där de uppmanade Larsson att skriva livstidskontrakt.

– Jag vet inte om det blir så, säger han och skrattar.

– Det är svårt att säga vad som händer med mig i framtiden med tanke på min situation. Men jag uppskattar kärleken jag har fått på så kort tid.

Jordan Larsson har en match kvar på sitt kontrakt med AIK. Men efter matchen mot Degerfors den 26 juni tillhör han återigen Spartak Moskva.

– Jag räknar med att det är min sista match om jag lämnar, säger Larsson.

– Om man ska utgå ifrån hur det ser ut nu gäller mitt kontrakt i Ryssland från och med första juli. Men om det blir en situation där jag inte kommer tillbaka till Ryssland får man se vad man har att ta ställning till då.

Jordan Larsson.
Jordan Larsson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.