Trots över 800 mål – mammahjärtat brister

Publicerad 2022-06-07

Att Cristiano Ronaldo gjorde två mål mot Schweiz i Nations League fick inte många att höja på ögonbrynen.

Ett par random mål för någon som gjort över 800 mål i karriären hindrade ändå inte mamma Maria Dolores att gråta av stolthet.

På sociala medier berörs personer av det stora mammahjärtat över sin 37-åriga son.

De två målen i 4–0-segern mot Schweiz i Lissabon innebär att Cristiano Ronaldo har gjort 817 mål i klubblag och landslag. Det var bara en ökning av hans tidigare rekord.

Tv-bilderna zoomade in att 67-åriga mamma Maria Dolores i alla fall verkar fortfarande bli djupt berörd av att se sin son göra mål.

Iklädd Portugals röda landslagströja med nummer 7 så börjar tårarna rinna av glädje. Som om det var sonens allra första mål i en pojklagsmatch.

Cristiano Ronaldo hedrade också sin mamma på läktaren genom att peka mot henne.

Förbjudit mamma kolla

Tidigare har han berättat att hans mamma inte kan se alla matcher eftersom det inte är bra för hennes hälsa. Det förstår man om hon reagerat lika känslosamt på alla andra 816 målen.

När hon ser matcher på tv är hon alltid under uppsikt av vänner. Några gånger har hon svimmat när matcherna blivit för dramatiska.

– Jag har sagt till henne att jag inte har någon pappa längre, då vill jag inte förlora min mamma också. Hon får inte se kvartsfinaler, semifinaler eller finaler, säger Cristiano Ronaldo.

I Nations League missade han 1–1-matchen mot Spanien i Sevilla.

Närmast väntar ny match i Lissabon när Tjeckien kommer på besök på torsdagskvällen.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.