”Inte rimligt att idrottare tjänar de summorna”

Löneskillnaderna inom fotbollen fortsätter att vara en het fråga.

Hedvig Lindahl menar att det måste till en förändring.

– Man måste vakna upp och inse hur världen ser ut, säger hon.

Uppladdningen inför sommarens EM är i full gång. Den 9 juni väntar premiär för Sveriges del, mot Nederländerna i gruppspelet.

Under onsdagskvällen tv-chattade Hedvig Lindahl med Sportbladets läsare. Bland annat fick målvakten svara på frågor om hur hon ser på sin framtid och hur långt hon tror att Sverige kan nå i EM.

En omdebatterad fråga som dök upp handlade om löneskillnaderna mellan herr-och damspelare inom fotbollen. Lindahl gav sin syn på saken.

– Jag tycker att prispengarna ska vara lika i alla turneringar som drivs av Fifa, Uefa och liknande organisationer. Deras uppdrag är att utveckla fotbollen för alla, inte bara för herrar och pojkar, säger hon och fortsätter:

– Sen finns det ju privata ägare i klubbar och då är det marknaden som styr, men förhoppningsvis kan vi hitta ett system i framtiden där pengar inte behöver vara den starkaste drivkraften till att man ska vinna saker. Det kanske kan vara sporten, och att man också kan hitta en solidarisk fördelning.

”Inte rimligt att någon idrottare tjänar de summorna”

Lindahl menar att det måste till förändring.

– Jag tycker inte det är rimligt att herrspelare, eller någon annan idrottare ska kunna tjäna de summorna som de gör. I landslagssammanhang tycker jag att det ska vara samma ersättning.

Målvakten är upprörd över skillnaderna som finns mellan damer och herrar.

– Jag tycker inte att det är okej. Man måste vakna upp och inse hur världen ser ut. Fifa och så vidare har som uppdrag att utveckla fotbollen för alla, och det gör man inte när man bara pumpar in pengar för den ena sidan av fotbollsträdet.

Hedvig Lindahl.
Hedvig Lindahl.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.