Galna intresset – 100 000 biljettförfrågningar

Publicerad 2022-05-10

Eintracht Frankfurts supportrar har visat ett enormt intresse för Europa League-finalen.

Den tyska klubben har fått in 100 000 (!) biljettförfrågningar, uppger Kicker.

– Så stor som glädjen över stödet från våra fans är, kommer biljettfördelningen nu att bli lika utmanande, säger Axel Hellman, Eintracht Frankfurts talesperson.

20 000 biljetter. Det är antalet som Eintracht Frankfurt och Rangers har fått dela på till Europa League-finalen som spelas på Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla, med plats för drygt 40 000 åskådare.

Men betydligt fler än de 10 000 Eintracht Frankfurt-supportrarna som kommer att få biljett vill se matchen på plats. Klubben har fått in 100 000 (!) biljettförfrågningar.

– Vi förväntade oss en mycket stor våg av förfrågningar, men det här intresset inom 48 timmar är gigantiskt och har överträffat våra förväntningar, säger Axel Hellman till Kicker.

Ny spansk invasion att vänta

Eintracht Frankfurt gör sin första europeiska final på 42 år. Och även om klubben inte förväntade sig 100 000 biljettförfrågningar kommer det inte som någon större chock att det finns ett enormt intresse bland supportrarna att ta sig till Sevilla.

I kvartsfinalen, som likt finalen spelades i Spanien, stod Eintracht-fansen för en publik-kupp utöver det vanliga. 30 000 tyskar uppgavs vara på plats i Barcelona och på Camp Nou.

Till finalen kommer endast en tiondel av de intresserade supportrarna få tag på en biljett via klubben.

– Vi vet att många kommer att bli besvikna. Men jag försäkrar er om att vi kommer att försöka få varje biljett som vi kan få via officiella kanaler för att ge så många supportrar som möjligt chansen att vara i Sevilla, säger Axel Hellman.

Förutom de 20 000 biljetterna som tilldelas klubbarna kommer 7 000 biljetter gå till Uefa och resterande att säljas till allmänheten, uppger Bild.

Finalen mellan Eintracht Frankfurt och Rangers spelas 18 maj.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.