Guardiola: ”Alla vill att Liverpool vinner”

Erling Haaland uppges vara klar för Man City, Pep Guardiola pikar Liverpool och Gary Neville sågar Jesse Lingard.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

HELGENS SNACKIS

Pep Guardiola anser att journalister favoriserar Liverpool i titeljakten. Spanjoren passade på att pika både närmaste rivalen i tabellen samt media efter 5–0-segern mot Newcastle.

På beINs fråga hur det känns att höra supportrarna sjunga ”campeones” samt att media redan har utnämnt Man City till mästare svarar tränaren:

– För en vecka sedan, när vi fortfarande låg före, sa ingen det. Alla i detta land supportar Liverpool, media och alla andra. Självklart eftersom Liverpool har en fantastisk historia bakom sig, i europeiska tävlingar. Inte i Premier League, för de har bara vunnit en på 30 år.

Guardiola utvecklar resonemanget efter en följdfråga:

– Liverpool ihop med (Manchester) United är de viktigaste lagen i historien, sett till titlar, arv, historia, drama, många, många saker. Men vi har de senaste 10, 11, 12 åren varit där och jag vet att vi ibland gör andra obekväma. Men jag bryr mig inte.

På grund av Liverpools poängtapp mot Tottenham är Man City nu tre poäng före och har även utökat målskillnaden.

– Supportrarna var fantastiska och jag hoppas vi kan avsluta sista matchen här med att bli mästare, säger tränaren.

Daily Mails Sportetta
Daily Mails Sportetta
Haaland är klar.
Haaland är klar.

HELGENS DONE DEAL

Enligt The Athletic flyttar Erling Haaland till Manchester City, en övergång som kan bekräftas under veckan.

Det personliga kontraktet mellan Premier League-klubben och norrmannen blev klart redan förra månaden, uppger sajten.

Dortmund väntar nu på att City ska ge grönt ljus för att aktivera utköpsklausulen för anfallaren som sägs ligga på runt 63 miljoner pund (ca 775 miljoner kr).

HELGENS SÅGNING

Gary Neville har (en gång för alla) lessnat rejält på Manchester United. I sin egen podcast vädrade han sina åsikter efter 0–4-förlusten borta mot Brighton.

– (Erik) Ten Hag har ett enormt jobb framför sig. Många spelare kommer lämna av naturliga skäl eftersom deras kontrakt löper ut, men övriga... man kan förstås inte sparka ut spelare ur klubben, säger Neville.

Mest trött verkar han vara på Jesse Lingard, vars bror gick ut på sociala medier i samband med Uniteds sista hemmamatch för säsongen och kritiserade klubben för att inte ge spelaren ett ordentligt farväl.

– Allt detta nonsens den senaste veckan över Jesse Lingard. Visst, Jesse har varit i klubben länge, han har gjort det bra, men jag såg Bryan Robson och Steve Bruce inte spela i sina sista matcher för klubben och inte bli avtackade i cupfinaler, säger Neville.

– En av dem är troligtvis den bästa kaptenen Manchester United någonsin haft och den andra är en av de bästa de har haft och de fick inte avtackningarna de ville ha. Jag förstår inte riktigt varför Jesse Lingard skulle förtjäna det då.

HELGENS STATS

Oavsett resultat mot Crystal Palace i sista matchen blir detta Manchester Uniteds sämsta säsong någonsin i Premier League. Klubben har just nu skrapat ihop 58 poäng, sex poäng färre jämfört med 2013/2014. Den bästa sedan Alex Fergusons dagar är José Mourinhos säsong 2017/2018 då United slutade på en andraplats med 81 poäng.

HELGENS CITAT

– Jag gillar inte den här typen av fotboll, men det är mitt problem, sa Jürgen Klopp efter en poäng mot Antonio Contes defensivt stabila Tottenham.

HELGENS VINNARE

Trots underläge i första halvleken lyckades Chelsea ha tillräckligt mycket is i magen och besegra Man United med 4–2. Det innebar att klubben, med Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zecira Musovic, tog sin tredje raka ligatitel. Jonas Eidevall och Stina Blackstenius Arsenal slutade endast en poäng efter i tabellen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.