MFF:s storstjärna i konflikt med Tomasson

Turbulens i MFF: Två spelare tvingades be laget om ursäkt

Rasmus Bengtsson.
Rasmus Bengtsson.

MALMÖ. Rasmus Bengtsson i öppen konflikt med Jon Dahl Tomasson.

Romain Gall vägrade åka med till match.

Stortalangen på helt ny position.

Sportbladet kan avslöja turbulensen och rockaden bakom de stängda dörrarna i MFF under coronapandemin.

Flinck
Flinck

Malmö FF har, precis som de flesta storklubbarna i allsvenskan, stängt ner alla sina träningar under coronapandemin (utom två).

Då kan Sportbladet avslöja att det varit turbulent bakom de stängda dörrarna.

Enligt flera av varandra oberoende och mycket säkra källor har en av lagets största stjärnor, Rasmus Bengtsson, varit i konflikt med nye tränaren Jon Dahl Tomasson.

På den sista träningen innan truppen gick på semester i slutet av mars på grund av corona lämnade Rasmus Bengtsson i vredesmod en pågående internmatch efter att ha tacklat ner Anders Christiansen och fått straff emot sig.

Bengtsson, som varit en kandidat att ta över som lagkapten i MFF efter Markus Rosenberg, lämnade planen, gick rakt ut i omklädningsrummet och drog hem – mot Tomassons order.

Han ska därefter ha vägrat svara när den danske tränaren försökte nå honom på telefon under semestern.

Romain Gall.
Romain Gall.

Fick be om ursäkt till laget

När truppen samlades igen hölls ett lagmöte där Romain Gall först fick be om ursäkt inför laget för att han vägrat åka med på en U21-match borta mot Halmstad i början av maj. Anledningen? Den offensive mittfältaren var missnöjd med att vara uttagen som högerback. Under spelarnas semester beslutades det att Gall, som varit uppenbart ratad av Tomasson, skulle lånas ut till norska Stabaek.

Efter Galls ursäkt ska Tomasson markerat tydligt inför laget att han heller inte accepterade Bengtssons beteende före semestern varpå mittbacken fick be laget om ursäkt.

Men redan på första träningen efter lagmötet lämnade Bengtsson på nytt träningen i vredesmod efter en ny straffsituation. Detta mot Tomassons uttryckliga order om att stanna kvar. Då ska Bengtsson ha skyllt på en lättare skada och ändå lämnat träningen.

Enligt en källa till Sportbladet ska det hela nu vara överspelat, enligt en annan uppgiftslämnare finns det fortfarande en schism. För ett par veckor sedan ska Tomasson och Bengtsson på nytt rykt ihop på träningen kring en chippstraff från Bengtsson.

När vi frågar Bengtsson hur hans relation med Tomasson är svarar han:

– Den är okej, tycker jag.

Bara ”okej”? Det låter inte som att den är jättebra?

– Det är inga problem. Jag kör på.

Jon Dahl Tomasson.
Jon Dahl Tomasson.

”Ser bara ett halvår framåt”

När vi ber Bengtsson ge sin bild av det som hänt säger han:

– Den infon får du ta med honom i så fall. Jag har inga problem utan jag kör på och längtar efter att matcherna ska gå i gång. Det är inget jag vill kommentera.

Men du dementerar inget?

– Om du hört något är det bättre att du tar det med Jon. Det är han som bestämmer. Jag har inga problem, jag kör på.

Är där något du ångrar i det här?

– Det har varit en väldigt lång försäsong. För vissa spelare passar det bättre att spela matcher och jag är en av dem som vill ha något att se fram emot. Det har varit en lång och frustrerande tid nu när inte matcherna varit i gång.

Är du på väg att lämna MFF?

– Nej, det enda jag fokuserar på nu är att jag vill börja spela matcher. Allt det runtomkring får andra svara på.

Tror du att du spelar i MFF även efter det kommande transferfönstret?

– Mitt mål är att vara startklar när allsvenskan börjar och sedan är det Jon som tar ut laget. I mina ögon spelar jag i Malmö kontraktet ut.

33-åringens kontrakt går ut i december 2021.

Ser du en fortsättning någon annanstans eller är tanken att avsluta karriären i MFF, när det nu blir?

– Just nu tar jag säsong för säsong. Det är ett tråkigt svar. Jag ser bara ett halvår framåt.

”Går över gränsen ibland”

Efter att försökt få en kommentar av Tomasson sedan i går fick vi möjlighet att på dagens plötsligt ihopkallade presskonferens fråga dansken om hur han ser på incidenterna med Bengtsson.

Inte oväntat tonar han ner det hela.

– I en professionell organisation som vi är så går man över gränsen ibland. Då får man ta konsekvensen av det och så går man vidare.

Hur är din relation med Bengtsson i dag?

– Fin. Det du refererar till är något som ligger långt bak i tiden. Det är gamla nyheter, säger han med ett leende.

Så det är inga konstigheter?

– Sånt här sker dagligen i klubbar runt om i Europa. Så nej, över huvud taget inte.

Innocent har imponerat

Bengtsson har dessutom fått en oväntad konkurrent/kollega på mittbackspositionen sedan Tomasson valt att flytta ner mittfältstalangen Pavle Vagic, 20, som mittback på de stängda träningarna.

Enligt Sportbladet källor har mittfältaren Bonke Innocent varit en av dem som imponerat mest på Tomasson bakom de stängda dörrarna.

Däremot uppges Jo Inge Berget inte stå lika högt i kurs. Norrmannen, som hoppades bli anfallare igen under Tomasson, har fått spela en del vänsterback under våren och frågan är om Berget är kvar i MFF efter sommaren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.