17-åringens succé inför ögonen på Uniteds scout

Av: Petra Thorén, Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Allsvenskans hetaste tonåring Benjamin Nygren fortsätter att imponera.

Assist och mål på måndagen inför ögonen på Manchester Uniteds scout Thomas Möller Nielsen.

– Kul, men jag kan inte fokusera på vilka som kollar på mig, då fokuserar jag på fel grejer, säger IFK Göteborgs 17-åring vars kontrakt går ut efter nästa säsong.

Förra våren skrev den offensiva spelaren Benjamin Nygren A-lagskontrakt med IFK Göteborg. Han berättade då för tidningen GT att det fanns intresse från klubbar som Bayern München, Manchester City och Inter.

Och IFK:s unga talang fortsätter att väcka uppmärksamhet.

Han har fått en fin start på allsvenskan och när IFK Göteborg vann mot Helsingborg stod han för en assist, till 2-0, och satte straffen som innebar 3-0. Matchen slutade 3-1. IFK-spelaren har nu gjort tre mål på fyra matcher och leder poängligan i allsvenskan.

– Det känns bra, liksom. Jag kommer till lite mer lägen nu. Det känns bra, jag tycker att hela laget steppat upp sedan försäsongen. Vi vet hur vi ska löpa, hur vi ska få bollen, säger han efteråt.

Uniteds chefsscout på plats

Det var ännu en bra insats från honom personligen. Och det skedde inför ögonen på bland andra Manchester Uniteds A-lagsscout Thomas Möller Nielsen.

Sportbladet talade kort med scouten inför matchen på Ullevi. Han berättade då att han noterat Benjamin Nygren redan i slutet av säsongen 2018 och var medveten om hans framfart, men att han nu främst var här för att titta på äldre spelare då han scoutar för Uniteds A-lag.

Efter matchen fick Benjamin Nygren frågor om just storklubbars scouter på läktarplats. Enligt C More satt representanter från Ajax och flertalet Premier League-klubbar på Ullevis läktare för att just kartlägga talangen.

”Kan inte fokusera på vilka som kollar”

– Om jag ska vara helt ärlig har jag inte så bra koll på det. Jag får mer höra det från folk som intervjuar mig..., säger han.

Manchester Uniteds A-lagsscout Thomas Möller Nielsen har koll på vem du är, är det något som du tar till dig?
– Det är klart att det är kul, men jag kan inte fokusera på vilka som kollar på mig, då fokuserar jag på fel grejer, säger IFK Göteborgs 17-åring och påpekar:

– Matchen spelas på planen inte på läktaren....

Hans nuvarande kontrakt med IFK Göteborg går ut efter nästa säsong. Diskussioner med IFK Göteborg om framtiden pågår löpande. Klubben, som har en trängd ekonomisk situation, vill förstås få betalt för sin talang.

– Det är klart vi snackar, säger Nygren som dock inte hintar om vad han själv vill kring en förlängning:

– Det får vi se. Jag lever i nuet och kan inte tänka för långt bort. Då går det inte bra. Jag tycker att jag är i en bra miljö ny och tycker att jag utvecklas varje dag.

Han har sina knep för att behålla fötterna på jorden efter succén.

– Det är att inte läsa för mycket på sociala medier. Sen får man ta åt sig av all positiv kritik, man får tar det med en nypa salt och fortsätta jobba hårt varje dag för jag vet att ingenting kommer gratis.

Laddar Matchlista
Benjamin Nygren med nytt mål
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Benjamin Nygren med nytt mål
Publicerad:

LÄS VIDARE