”Nevilles viktattack mot Lukaku”

London Calling: Dagens nyhetssvep från England

avFrida Fagerlund

LONDON. Gary Neville sågar Romelu Lukaku en sista (?) gång, Chris Sutton sågar Mauricio Pochettino och Leroy Sané gick miste om sitt livs flytt.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Tre timmar efter att transferfönstret hade stängt presenterades till slut David Luiz som Arsenals nyförvärv. Detta trots att Chelsea-supportrar försökte solka ned övergången genom att ge spelarens restaurang Babbo dåliga recensioner på Google, menar Metro. ”Helt värdelöst, full av ormar” lyder en av recensionerna ihop med ett enstjärnigt betyg. Det hjälpte inte speciellt mycket, kan vi konstatera så här i efterhand.

Foto: Metro.co.uk

DAGENS MISSRÄKNING

Pep Guardiola spelade Leroy Sané från start i Community Shield-finalen. Det kan ha kostat honom flytten till Bayern München. Den tyska storklubben var beredd att ge yttern omkring 240 miljoner kr om året men ska enligt Daily Mail ha backat ur på grund av ligamentskadan. Tidningen fortsätter med att skriva att spelaren nu måste opereras.

DAGENS SÅGNING NUMMER 1

Står Gary Neville för. Den förre Manchester United-spelaren anklagar Romelu Lukaku för att ha varit ”oprofessionell och överviktig” under sin tid i storklubben.

”Jag tycker att han är en bra spelare, han kommer säkert göra bra ifrån sig i Inter. Men bara själva grejen att en spelare är överviktig är för mig oförlåtligt. Du kan spela dåligt, missa avslut på mål, slå en dålig crossboll eller göra självmål, alla kan göra misstag. Men du kan inte vara överviktig”, säger Neville till Daily Mail.

Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS SÅGNING NUMMER 2

Chris Sutton är inte riktigt nöjd med Mauricio Pochettinos attityd. Den förre Premier League-spelaren menar att tränaren inte visar tillräckligt med respekt gentemot ordföranden Daniel Levy. ”Han har börjat muttra om grejer om att han bara är tränare och inte en manager som har kontroll över nyförvärv. Han har sett hur det har pumpats in pengar i den nya arenan och vill nu ha ännu mer att investera i truppen. Låt oss inte glömma att Pochettino sade att han hade lämnat Tottenham om de vann Champions League”, menar Sutton.

DAGENS ILSKA

Sägs både Wilfried Zaha och mittbacken Marcos Rojo stå för. De ska enligt Daily Mail inte vara nöjda med att ha blivit kvar i Crystal Palace respektive Manchester United. Båda var aktuella för Everton, men vill de fortfarande lämna får de helt enkelt sikta in sig på andra ligor.

DAGENS HYLLNING

Daily Mail listar Manchester United som en av transferfönstrets stora förlorare, men Martin Samuel tycker inte att kritiken gentemot Ed Woodward är befogad. Främst anser han att de cirka 840 miljoner kronorna för Romelu Lukaku var ”decent business” med tanke på spelarens ganska blyga facit under tiden i klubben.

DAGENS ÅTERKOMST

Andy Carroll är tillbaka i Newcastle! Men jublet stockar sig kanske lite i halsen när supportrarna inser att det i priset för anfallaren ingår en ankelskada. Carroll opererades i april och förväntas inte kunna spela några matcher förrän tidigast i september.

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT NYHETSBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM