Bekräftat: Sana och Aiesh till Göteborg

avEmil Eiman-Roslund

1 av 2 | Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg dubbelvärvar.

Klubben har nu presenterat återvändaren Tobias Sana och de köper Östersunds stjärna Hosam Aiesh.

– Förhoppningsvis kan alla supportrar, tillsammans med mig, blicka framåt, säger Tobias Sana.

IFK Göteborg förstärker sin offensiv till allsvenska toppstridens avslutning. Efter sju år i bland andra Ajax, Malmö FF och Århus kommer Tobias Sana återigen att spela i den blåvita matchtröjan.

– Jag har drömt om att få chansen att komma tillbaka. Nu var första gången jag fick frågan sedan jag lämnade för Ajax 2012 och jag kände direkt att jag vill ta den här möjligheten, säger Sana till klubbens hemsida.

Hans relation med Blåvitt har varit långt ifrån smärtfri när klubbadressen har varit en annan, i synnerhet då han spelade för MFF. Under en allsvensk match mellan IFK Göteborg och Malmö 2016 kastades ett knallskott mot en uppvärmande Sana bredvid planen, mittfältaren svarade med att slunga upp en hörnflagga mot Blåvitts klack. Konsekvenserna blev att matchen avbröts och Malmö tilldömdes en 3–0-seger i efterhand.

I lagens möte året efter, 2017, blev Sana utbuad varje gång han rörde bollen och efter att han blivit utbytt slog han sönder avbytarbåsets plexiglas.

”Förhoppningsvis kan vi blicka framåt”

– Förhoppningsvis kan alla supportrar, tillsammans med mig, blicka framåt. Jag kommer att försöka visa varje dag ute på planen vad det betyder för mig att spela för Blåvitt, att vara tillbaka på Kamratgården, att åter få tillhöra klubben i mitt hjärta, säger Sana som skrivit på ett kontrakt till 2022.

Samtidigt som klubben bekräftade värvningen av 30-årige Sana, senast i Århus, blev även Hosam Aiesh presenterad. Blåvitt har enligt uppgifter betalat fem miljoner kronor till allsvenska konkurrenten Östersund för 24-åringen, som växte upp i Göteborg och tillhörde Häcken under ungdomsåren och hoppade in i en allsvensk match för laget 2014.

– Jag var ofta och kollade på Blåvitt och det fanns naturligtvis i bakhuvudet hur det skulle vara att spela i en så anrik klubb, säger Aiesh.

Kontraktet för mittfältaren, som stått för tre mål och tre assist på fjorton matcher i år för Östersund, sträcker sig till 2023.

Tidigare under sommaren har duons nya klubb sålt talangen Benjamin Nygren till belgiska Genk, och Patrik Karlsson Lagemyr – som imponerade under våren – drog av korsbandet i början av juli.

ARTIKELN HANDLAR OM