Fotboll

Tyska Bild avslöjar hemligheten om talangen

Ska ha ljugit om sin identitet – fick uppehållstillstånd

Av: 

Max Persson

FOTBOLL

Bakery Jatta har startat Hamburgs samtliga matcher den här säsongen.

Nu kommer Bild med överraskande uppgifter om den 21-årige(?) mittfältaren.

Den tyska tidningen har tagit del av dokument som pekar på att Jatta ljög om sin ålder, sitt namn och sin bakgrund för att få uppehållstillstånd i landet.

Bakery Jatta emigrerade till Tyskland från Gambia 2015.

Endast ett år senare hade han lyckats provspela sig till ett proffskontrakt med den dåvarande Bundesliga-klubben Hamburg – och helt plötsligt fick han möta giganter som Bayern München, Werder Bremen och Schalke 04.

Avslöjar hemligheten

Men nu avslöjar Bild att mittfältaren inte alls heter Bakery Jatta och inte alls är född den 6 juni 1998, som det står på Hamburgs hemsida. De har tagit del av dokument som menar på att han egentligen heter Bakary Daffeh, och är född den 6 november 1995.

Tidningen skriver vidare att han ljög om sin ålder och sitt namn för att få uppehållstillstånd i Tyskland, då Hamburg-spelaren var över 18 år när han lämnade Gambia.

Ljög om sin fotbollsbakgrund

När Bakary Daffeh skrev på för det nuvarande 2.Bundesliga-laget hävdade han även att han aldrig spelat för ett proffslag i sitt hemland – något som även det kan vara falskt.

Enligt Bild har 23-åringen spelat för Brikama United, ligaledare i Gambias högstadivision, och han ska även ha tillbringat tid på lån i klubbar i Nigeria och Senegal.

Efter tidningens avslöjande har Hamburg konfronterat Daffeh om uppgifterna. Mittfältaren nekar bestämt till anklagelserna.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Rankning: 25 hetaste spelarna i Bundesliga

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Bundesliga