Brasiliansk fotboll

Matade hundarna med älskarinnan – nu tillbaka

Bruno Fernandes har gjort comeback nio år efter mordet: Folk kommer ändra uppfattning

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

2013 dömdes Bruno Fernandes till 22 års fängelse för att ha mördat och styckat 25-åriga Eliza Samudio.

Fotbollsmålvakten, vid tiden för mordet lagkapten i storklubben Flamengo, erkände i rättegången att hans vänner sedan matat hans hundar med kroppsdelarna.

Nu är 34-åringen tillbaka på fotbollsplanen igen.

Det var i lördags som brasilianska division 3-klubben Poco de Caldas bytte in ett för publiken mer än bekant ansikte. 34-årige målvakten Bruno Fernandes gjorde då comeback på fotbollsplanen efter att i juli 2010 ha gripits för mordet på 25-åriga Eliza Samudio.

Paret hade en sexuell relation som slutade med att ett barn kom till världen. Bruno Fernandes ville dock inte kännas vid barnet och efter att Eliza Samudio krävt underhåll på 40 000 kronor i månaden försvann kvinnan.

Erkände under rättegången

Bruno – gift, med två barn – åtalades för att ha beställt mordet på Samudio som hängdes och styckades i hans stuga i Belo Horizonte. Under rättegången erkände Fernandes också att åtta av hans vänner ströp Samudio, styckade hennes kropp och matade hans fyra Rottweilers med kroppsdelarna.

Bland medhjälparna fanns Bruno Fernandes fru Dayanne Rodrigues.

Fotbollsmålvakten var vid tiden för mordet lagkapten för storklubben Flamengo och en superstjärna i sitt hemland. Nu är han, drygt nio år senare, tillbaka på fotbollsplanen igen.

På lördagen gjorde målvakten debut för division 3-klubben Poco de Caldas i en träningsmatch mot Independiente Juruaia. Enligt Reuters fick 34-åringen ett varmt välkomnande av de 200 åskådarna och stod för ett par räddningar i 2-0-segern.

”Lär känna den riktige Bruno”

Bruno Fernandes är också hoppfull att han ska förlåtas.

– När folket i Poco de Caldas lär känna den riktige Bruno, människan han är, så kommer många ändra uppfattning. Jag har en fantastisk möjlighet att visa mitt nya jag här, sa 34-åringen innan matchen.

Brassen är fortfarande inte en fri man men har avtjänat en så stor del av sitt 22-åriga fängelsestraff att han nu tillåts att uppehålla sig utanför anstalten under dagtid.

Han har även tidigare varit aktuell för en comeback men då förbjudits av brasiliansk domstol.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Topp 15 – bästa värvningarna i januarifönstret

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Brasiliansk fotboll