Svensken sänkt – av Zlatans kanon

”Bomben” rakt i Gagliolos ansikte

Zlatan Ibrahimovic och Dejan Kulusevski blev mållösa när Milan slog Parma med 3–1.

I stället hamnade en tredje svensk i fokus.

Riccardo Gagliolo sänktes – av en stenhård frispark från ”Ibra”.

En kvart in i matchen mellan Milan och Parma fick hemmalaget ett gyllene frisparksläge från strax utanför offensivt straffområde.

Föga förvånande stegade Zlatan Ibrahimovic fram för att slå den. Och det gjorde han, men inte i mål – utan rakt i ansiktet på svenske landsmannen Riccardo Gagliolo.

Skottet var stenhårt, Gagliolo föll som en fura och såg rejält groggy ut efteråt – men trots detta kunde 30-åringen spela vidare och fullfölja matchen.

Svenskarna mållösa

Annars handlade det mesta om förhandssnacket om ”matchen i matchen” mellan tidigare nämnde Ibrahimovic och framtidens svenske stjärna Dejan Kulusevski.

20-åringen – som flyttar till Juventus när säsongen är avslutad – har tidigare sagt att det ”vore en dröm bara att få prata med Zlatan”. I kväll fick han inte bara prata med honom utan även spela mot honom för första och av mycket att döma sista gången.

Men varken Kulusevski eller Zlatan hamnade i målprotokollet.

Tajt i Europa-racet

Det gjorde dock Franck Kessie, Alessio Romagnoli och Hakan Calhanoglu som blev de stora hjältarna i matchen som Milan till slut vann med 3–1

Efteråt tillskrivs Zlatan Ibrahimovic lite av äran, trots att han inte var inblandad i något av målen.

– När Zlatan är på planen kräver han maximalt av sig själv och sina lagkamrater. Mentaliteten i laget har blivit mycket bättre på senare tid, säger tränaren Stefano Piolo till Sky Italia.

Segern gör att Milans jakt på en Europa League-plats ser allt ljusare ut. För samtidigt som man besegrade Parma tappade sjätteplacerade Napoli poäng borta mot Bologna. Lagen står just nu på samma antal poäng, men Milan har sämre målskillnad.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.