Fem förluster – men ingen kris i Kalmar

KALMAR. Rasmus Elm har öppnat för spel om Kalmar hamnar i akut kris.

Men det är det inte nu, enligt Nanne Bergstrand.

– Vårt stora problem är försvarsspelet. Skulle Rasmus hoppa in gör ju inte det att resten av laget blir bättre försvarsspelare, säger han.

Följ ämnen i artikeln

Kalmar hade en fin säsongsinledning, men har därefter fem förluster i rad och har sjunkit rakt genom tabellen. En mängd skador har ställt till det, och mot Hammarby tvingades både Isak Magnusson och Geir André Herrem utgå med lårskador. 

– Det är en jobbig situation för oss med så många skador. Men vårt största problem är försvarsspelet, vi släpper in för många mål, säger Nanne Bergstrand.

”Är hårda ord”

Rasmus Elm avslutade sin karriär i våras, men öppnade samtidigt för att eventuellt kunna vara tillgänglig för spel om Kalmar hamnade i kris.

Där är man dock inte, enligt Nanne Bergstrand.

– Nej, inte efter åtta omgångar, det kan man inte kalla kris. Var ligger vi, på kvalplats? Då är det hårda ord att kalla det kris. Vi hade åtta poäng efter 15 matcher när jag hoppade in som tränare 2017.

”Inte på det planet”

Så den som hoppas på Rasmus Elm på planen får hoppas vidare. Elm som i dag finns med i ledarstaben som assisterande tränare.

– Jag pratar väldigt mycket med honom, men det ligger inte på det planet. Vårt problem är försvarsspelet, och att Rasmus hoppar in gör ju inte att resten av laget blir bättre på försvarsspel.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.