Seger för Frösö mot Järpen

Av:  United Robots

Frösö tog ett tidigt grepp om matchen i division 3 mellersta Norrland i fotboll på hemmaplan mot Järpen på torsdagen. Laget vann med 2–0 efter att alla mål gjorts under första halvlek.

– Första halvlek är vår klart bästa halvlek i år. Vi gör mål i första minuten och vinner varenda närkamp i hela halvleken. Vår aggressivitet och vårt fokus är otroligt bra. Vi har stor rörelse och skapar många farligheter. Andra halvlek blir mer kontrollerad då vi kan spela på resultat. Även i den är defensiven och arbetsinsatsen oklanderlig. Extra plus till Majed Saedi som gör två mål men matchens gigant var Carl Panoncillon som var överallt. Järpen är fortfarande före oss i tabellen men i denna match var vi tveklöst det bättre fotbollslaget, kommenterade Frösös tränare Anton Olofsson.

Järpens tränare Petter Magnusson tyckte så här om matchen:

– Tung förlust där vi förlorar klart rättvist, vi borde ha förlorat med ett par mål till. Jag har svårt att sätta fingret på vad som hände förutom att vi 15 minuter innan start får ena mittbacken skadad (en av totalt fyra fotledsskador) och 1-0 i baken i första minuten. Sämsta möjliga start och all vår attityd och spelkvalite var som bortblåst, vi kunde absolut inte behärska underlaget idag. Vi har bara ett par spelare som kommer upp i nivå och det räcker inte mot ett skickligt Frösön. Men vi är fortfarande med i toppen och nu laddar vi inför kommande match.

Majed Saedi gjorde ett mål för Frösö. Ett av Frösös mål var ett självmål.

Frösö har nu sju poäng och Järpen har nio poäng när båda lagen har spelat fyra matcher.

Nästa motstånd för Frösö är Delsbo. Järpen tar sig an Älgarna borta. Båda matcherna spelas lördag 22 augusti 14.00.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.