Lennart Johansson

Pele: ”Alla respekterade Lennart”

Av: 

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Lennart Johanssons död har berört hela fotbollsvärlden. 

Nu uttrycker Pele sin sorg. 

"Jag är väldigt ledsen", skriver den brasilianske legendaren i ett mejl till Sportbladet. 

I tisdagskväll gick Lennart Johansson bort 89 år gammal efter en kortare tids sjukdom. Fotbollsmänniskor från hela världen har hyllat Johansson som också kommer att hedras med tysta minuter runt om i Europa under EM-kval- Nations League- och U21-matcherna i veckan.

”Har väldigt bra minnen”

Nu uttrycker även Pele sin sorg.

"Jag är väldigt ledsen att höra om min gamla vän Lennart Johanssons, tidigare Uefa-president, bortgång. Han var en av pionjärerna i att leda fotbollen runt om i världen. Han var en ledare och alla respekterade honom.”, skriver Pele i ett mejl till Sportbladet.

Den brasilianska legendaren var en av dem som stöttade Johansson i kampen mot Sepp Blatter om att bli Fifa-president 1998.

”Jag har väldigt bra minnen av honom. Han kommer att bli saknad. Gud välsigne dig", skriver Pele.

Ville komma i kontakt

I Lennart Johanssons sista intervju med Sportbladet i höstas så nämnde den förre Uefa-basen Pele, som sommaren dessförinnan hade rapporterats vara svårt sjuk.

– Det går inte att nå honom, men genom pressen finns det kanske en möjlighet? Jag har misslyckats att få tag på honom och det är jag ledsen över. Jag ser honom som en gammal vän. Jag hoppas han ser på mig på samma sätt. Nu får vi se vad som händer, sa Johansson då.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jackpot ca 5 miljoner kronor på Europatipset. Kan du hitta spikarna, skrällarna och 13 rätt? Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Landslagets hälsning efter Johanssons bortgång

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Lennart Johansson