VM-låten som får Schoughs hjärta att klappa extra

Den kommer att spelas i det svenska omklädningsrummet under VM.

Spelaren Olivia Schough har själv bidragit med ordet enade, som också blev titeln i lillasyster Lydias låt.

– Jag tror att fler än bara vi i landslaget kommer att bli boostade av den, säger landslagsspelaren.

Ett VM, ett svenskt landslag men tre låtar. När Sverige drar till Frankrike för att skörda medaljer finns det tre officiella svenska VM-låtar. 

Det handlar om Sabina Wärme och Moa Svan med ”Jag tror jag stannar kvar”, Julia Kedhammars ”Starka stolta underbara” och ”Enade

Den sista sjungs av Lydia Schough. Och visst är namnet bekant.

Storasyster Olivia är en offensiv kraft i det svenska landslaget. Och hon har bidragit litegrann till låten.

– Det enda i texten jag bidrog med är ordet Enade, så det var ju kul att de döpte låten till det..., meddelar hon Sportbladet.

Och visst kommer det att kännas lite speciellt för Olivia Schough att höra syrrans låt i omklädningsrummen i Frankrike.

– Jag är så stolt över min lillasyster Lydia som tillsammans med Benjamin Önnhed och Jens Classon skrivit denna svängiga men också väldigt genomtänkta VM-låt. Låten känns väldigt äkta och texten har ett bra budskap. Lite ”tillsammans är vi starka” känsla och jag tror att fler än bara vi i landslaget kommer att bli boostade av den.

Texten hoppas inspirera människor att våga vara sig själva och betonar vikten av att kämpa tillsammans som ett lag, även när man har höga förväntningar på sig.

– Den är skriven för alla, men framförallt oss i landslaget nu inför VM då vi verkligen behöver hjälp av varandra, menar Olivia Schough som har fler saker att glädjas åt inför avresan till Frankrike.

Djurgårdens anfallare skadade foten i samband med förlägret i Båstad och missade genrepet mot Sydkorea . Hon är dock på bättringsväg inför avresan på onsdagen och svarar positivt på rehabiliteringen.

’Enade’ har nu blivit en OFFICIELL VM-LÅT! 🇸🇪 stolt och lycklig ✨ foto: Tommy Holl / TT
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.