Klubbikonen kritiserar Lingard efter videon: ”Varför?”

Publicerad 2019-06-23

Jesse Lingard har fått rejält kritik för sin semestervideo.

Det svordomsfyllda klippet – där en av hans kompisar torrjuckar i en säng – ifrågasätts nu av Gary Neville.

– Att göra detta när du inte vinner matcher och spelar dåligt är en usel kombination, säger klubbikonen.

Följ ämnen

Jesse Lingard har flitigt dokumenterat sin semester med Marcus Rashford på sociala medier. Manchester United-duon har tillbringat några dagar i Miami för att varva ner efter säsongen.

Det hoppades i alla fall klubbens supportrar på.

Lingard laddade upp en video på Snapchat – ett klipp som han uppges ha försökt spara men i stället råkade publicera – som har fått fansen att rasa. I videon filmar 26-åringen sig själv och hotellrummet han, Rashford och ett par vänner bott i under semestern. Lingard säger ”fuck” och ”fuckin” ett flertal gånger, i klippet torrjuckar en av hans vänner på sängen och 26-åringen skryter om att rummet har ”sett mycket skit” under resan.

Gary Neville

”Solskjaer fullkomligt rasande”

I brittisk media har det spekulerats om att Ole Gunnar Solskjaer är rasande på Lingard och ska ha ett personligt möte med honom innan säsongen börjar. Andra har uppmanat klubben att sparka stjärnan – och nu har klubbikonen Gary Neville kommenterat situationen.

– Varför skulle du göra något som kan få dig att bli kritiserad, säger 44-åringen enligt Goal.

– Som spelare måste du fråga dig själv om detta kommer hjälpa dig på något sätt? Kommer det göra mig till en bättre spelare? Hur kommer det få folk att känna? Kommer tränaren börja gilla mig mer? Om svaren är negativa borde du inte göra det, säger han.

”En usel kombination”

Neville påpekar sedan att alla gör misstag och att fansen gör bäst i att gå vidare – men medger att videon var olämplig sett till situationen klubben befinner sig i.

– Att lägga ut en sådan här video på sociala medier när du inte vinner matcher och spelar dåligt är en usel kombination, säger Neville.