Fridolina Rolfö om sviterna efter skadan i bronsmatchen: ”Jättetråkigt”

GÖTEBORG. Fridolina Rolfös fotskada var värre än väntat.

Det innebär att landslagsspelaren får en tuff start i nya klubben Wolfsburg.

– Det känns jättetråkigt och inte som det mest optimala, säger hon.

Landslagets firande av bronset fortsätter i Göteborg, där laget landade under måndag förmiddag.

Fridolina Rolfö mötte fans med stöd av de kryckor hon lutat sig mot de senaste dagarna. Den svenska ytteranfallaren tvingades bryta bronsmatchen på grund av smärtor i foten och undersökningarna efter matchen har visat att det handlar om en ligamentskada.

– Det kunde varit bättre, men nu är det som det är, säger Fridolina Rolför när Sportbladet möter upp laget på Landvetter.

Hur ser planen ut framåt?

– Vi får ta det långsamt dag för dag eftersom det är ligamentet. Man vet inte tidmässigt vad det kommer att handla om.

Om två veckor drar träningen i Wolfsburg igång. Det kommer inte att vara med den svenska landslagsspelaren, nyförvärvet från Bayern München, i full träning.

– Det tror jag verkligen inte, två veckor kommer det inte att bli bra på det vet vi, säger Fridolina Rolfö.

Hur känns det att komma till en ny klubb med en skada?

– Det känns jättetråkigt och inte som det mest optimala. Men nu är situationen som den är. Jag har fått vara med om ett fantastiskt mästerskap och jag är glad för det, men det är klart att det kunde ha sett bättre ut, säger hon.

25-åringen från Kungsbacka är dock glad för att hon hann fixa alla flyttbestyr före det långa mästerskapet som Sverige varit med om.

– Det är färdigt, det är skönt. I kaoset var ett ändå ett bra beslut att göra det före mästerskapet, säger Rolfö som nu passar på att njuta av glädjen och värmen från fansen hemma i Sverige.

– Det är fantastiskt att så många kommit hit för att hylla oss och det som komma skall ser vi också fram emot. Det glädjer oss mycket.

PODD: Sammanfattning av fotbolls-VM i Frankrike 2019

I dagens Aftonbladet Daily sammanfattar vi fotbolls-VM i Frankrike.

Hur var Sveriges insats, kan några rå på regerande mästarna USA och vilken betydelse har den här turneringen för kommande mästerskap?
 Lyssna här  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.