San Siro rivs – bygger arena för sju miljarder

avEmil Eiman-Roslund

Snart är laddade möten på klassiska San Siro ett minne blott.

San Siro kommer att rivas och Milanoklubbarna ska flytta till en ny arena.

Som kommer att kosta över sju miljarder kronor.

AC Milan och Inter har nu kommit överens om att tillsammans bygga en ny arena, enligt tidningen La Repubblica. Projektets kostnad beräknas bli 700 miljoner euro, motsvarande 7,4 miljarder kronor.

Milanolagen ville inte renovera eller omstrukturera San Siro (även känd som Giuseppe Meazza), i stället kommer den nya arenan byggas bredvid San Siro som ska rivas. En liten del av nybygget kommer att byggas under marken för att arenan ska ha mindre visuell påverkan i området. Vad som händer med platsen där San Siro står är i nuläget oklart.

Arena med fint blågult minne

Det var naturligtvis där som Sven Andersson år 2000 blev ”San Siro-Sven” efter straffräddningen mot Inter som tog Helsingborg till Champions League. Och på samma arena inträffade ”miraklet i Milano” november 2017 när Sverige höll nollan mot Italien i play off och blev klart för VM i Ryssland.

1 av 7 | Foto: BJÖRN LARSSON / BILDBYRÅN
Sven ”San Siro-Sven” Andersson.

Ska stå klar 2022

Milanoklubbarnas mål är att den nya arenan ska vara klar till säsongen 2022/2023. Milan och Inter väntar nu bara på klartecken från kommunfullmäktige för att påbörja arbetet i slutet av nästa säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

AC Milan