”Jag tittar på tabellen och jag njuter”

Ajdarevic om säsongen, kritiken och Djurgårdens guldchans

Publicerad:

FOTBOLL

Djurgården leder allsvenskan med fem matcher kvar.

Astrit Ajdarevic säker på att läget inte har förändrats när säsongen är slut.

– Det kommer se ut så. Hundra, säger han.

Astrit Ajdarevic har dragits med en del skade- och sjukdomsproblem under säsongen. Men mot Falkenberg spelade han från start för andra matchen under de senaste tre.

– Det var bra, det var länge sedan, det har varit tufft. Jag har inte fått så mycket kontinuitet. Mycket skador och sjukdomar och då blir det svårt att spela på topp, men jag känner mig bättre och bättre för varje dag och hoppas få vara skadefri nu, säger han efter 1–0-segern.

”Bryr mig inte om vad folk säger”

Ajdarevic hade ett jätteläge att själv göra 1–0 i den första halvleken, men Falkenbergs målvakt Hampus Nilsson gjorde en jätteräddning på nicken. I C Mores halvtidsintervju hyllade Ajdarevic bedriften.

– Det är lätt att säga hur dåligt någon är, från experter och tidningar och allting. Ni sitter där och kommenterar hur andra spelare är, men ni tänker inte personligt hur tufft det är när man har en dålig period. Där är det lite okänsligt.

Har du själv känt så nu när det har varit tufft?

– Skillnaden med mig är att jag inte bryr mig om vad folk säger, det rör mig inte i ryggen. Folk kan säga att jag är riktigt skit, men jag kommer aldrig bry mig. Min karriär visar vad jag är för spelare. Det är inte för att jag ska leka någon hjälte och säga att han är en otrolig målvakt, men han gjorde en jättefin räddning och då ska han få höra det.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

”Poäng är inte allt”

Att det bara har blivit en poäng för Ajdarevic så här långt den här säsongen är inget som stör spelaren, speciellt inte när Djurgården leder serien. 

– Jag har gjort många andra bra grejer, poäng är inte allt. Jag vinner hellre SM-guld med noll eller en poäng än att göra 20 poäng. Så jag är jättenöjd med min säsong, säger Ajdarevic och fortsätter:

– Jag behöver inte visa något utåt vad jag gör bra eller inte bra. Det viktigaste för mig är att vi fungerar som grupp och ligger där vi gör. Som jag sa, det rör mig inte i nacken att folk snackar om mig. Jag vet innerst inne att folk vet att jag är en otrolig spelare. Det gäller bara att få kontinuitet och att jag är frisk och inte skadad så kommer allting komma.

Efter segern mot Falkenberg toppar Djurgården tabellen sex poäng före Malmö och sju poäng före AIK som båda har en match mindre spelad.

– Varje dag tittar jag på tabellen. Den som säger att den inte tittar på tabellen ljuger. Jag tittar på tabellen och njuter. Jag älskar varje sekund av det, säger Ajdarevic som är övertygad om att Djurgården kommer att ligga i topp även när allsvenskan är slut. 

– Det kommer se ut så. Hundra. 

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.