Malmö FF

Erdal Rakip besviken på utebliven speltid: ”Jag vet inte vad som händer”

Av: 

Simon Pålsson

FOTBOLL

Endast fem allsvenska matcher från start och sex raka tävlingsmatcher utan speltid. Erdal Rakip har haft svårt att ta en plats i Malmö FF under comebackåret.

– Jag vet inte vad som händer. Jag tycker att jag har gjort det bra på träningarna. Senast jag spelade gjorde jag också det bra. Det kom från ingenstans att jag inte fick spela, säger Erdal Rakip till Sportbladet.

Efter ett utlandsäventyr nästan helt utan speltid återvände Erdal Rakip inför säsongen 2019 till Malmö FF. Den 11 februari bekräftade klubben att mittfältaren skrivit på ett kontrakt på fyra år.

Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, var redan när Erdal Rakip presenterades tydlig med att det skulle behövas tålamod för att få mittfältaren i form igen. Efter 22 allsvenska omgångar kan konstateras att 23-åringen inte startat mer än fem matcher.

Dessutom gick Erdal Rakip in i pågående landslagsuppehåll med sex raka tävlingsmatcher utan speltid. Senaste gången han fick spela var den 11 augusti. Då fick mittfältaren spela en knapp kvart borta mot BK Häcken.

– Jag vet inte vad som händer. Jag tycker att jag har gjort det bra på träningarna. Senast jag spelade gjorde jag också det bra. Det kom från ingenstans att jag inte fick spela. Nu prioriterar tränaren andra spelare. Men det är bara att jobba hårt. Det är tränarens beslut, men jag tycker att jag har gjort det bra på träningar och matcherna jag har fått spelat, säger Erdal Rakip till Sportbladet efter lördagens träning på Stadionområdet i Malmö.

Vad har du fått för feedback från Uwe Rösler och övriga ledarstaben?

– Jag har inte fått någon speciell kritik. Han väljer andra spelare före mig just nu, det är hans beslut. Jag tycker att jag har gjort det bra och fortsätter så här vet jag att jag kommer att få spela. Som fotbollsspelare vill man såklart spela. Det är jobbigt att vänta. Speciellt när man återvänder hem för att få speltid, men ändå inte får spela. Det är jobbigt, men jag vet att jag kommer att ta en startplats när som helst.

Passar spelsystemet 3–5–2 för din spelstil? Är det en förklaring till den uteblivna speltiden?

– Jag tycker att spelsystemet passar mig bra. Nummer 8 är en perfekt roll för mig. Vi spelar med tre centrala, en nummer 6 och två nummer 8. I den rollen är det box till box och mycket löpningar i djupled. Jag tyckte att det fungerade bra i våras, men sen bara vände det lika snabbt och jag fick inte spela.

”Det räcker att vi vinner alla åtta matcher som är kvar”

När Erdal Rakip valde att återvända till Malmö FF inför den här säsongen var det med den uttalade ambitionen att få mycket speltid. Men trots att det blivit mycket tid på bänken försäkrar 23-åringen att han inte ångrar beslutet att komma hem.

– Nej nej, verkligen inte. Såklart vill jag spela här och vara här så länge som möjligt, med en startplats. Jag vill spela för att visa mitt MFF-hjärta och bevisa varför jag valde MFF när jag kom hem. Det fanns andra klubbar, men jag valde Malmö för att hemma är bäst och det här är mitt hem. Det fanns ingenting annat.

Erdal Rakip hoppas också att höstens utmaning, med allsvensk guldstrid och gruppspel i Europa League, ska ge fler chanser till speltid för egen del. Dessutom tror mittfältaren på en guldkantad MFF-höst.

– Allsvenskan lever fortfarande. Det är bara tre poäng. Det känns som att alla lag i toppen kommer att tappa poäng. Det räcker att vi vinner alla åtta matcher som är kvar, då vinner vi guldet. Det räcker.

– Vi fick en bra grupp i Europa League. Det känns som att den kan sluta hur som helst. Jag tycker nästan att alla lag är lika bra, jag tror att alla kan slå alla. Har vi en bra dag på jobbet kan vi vinna alla matcher.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Publisert:

LÄS VIDARE

Supporterhuset vill fortsätta växa: ”Plattform för supportrar i alla åldrar”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF

Allsvenskan i fotboll

Erdal Rakip

Europa League