Hela Barça redo sänka lön för Neymars skull

avEmil Eiman-Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Barcelona ville värva tillbaka Neymar i somras.

Nu avslöjar Gerard Piqué vad spelarna i laget var beredda att göra för att det skulle bli verklighet.

– Vi ville hjälpa klubben, säger mittbacken.

Neymar gjorde det det mesta han kunde för att bli omöjlig att ha kvar i Paris Saint-Germain. Han kom sent till försäsongen, hånade sin arbetsgivare och sade inte ifrån gällande alla rykten som placerade honom i antingen Real Madrid eller Barcelona som han lämnade för PSG sommaren 2017.

En del PSG-supportrar har varit tydliga med att de inte vill ha kvar honom i klubben, men trots en sommar som faller i smaken för en silly season-älskare stannade han i PSG. Och brassen, som just nu är skadad, har på de fem ligamatcher han spelat gjort fyra mål, där tre av dem har blivit segeravgörande vid 1–0-segrar.

Om relationen med PSG är långt ifrån giftermål verkar det som om hans tidigare lagkamrater i Barcelona är villiga att älska honom i nöd och lust.

Fick problem

– Vi lade ett gemensamt bud, vi pungade inte ut pengar, men vi frågade klubbens president om vi kunde sänka vår lön för att då eventuellt lösa Financial Fair Play. I stället för att få inkomsten det första året kunde vi få den det andra, tredje eller fjärde, säger Barcelonas mittbacksstjärna Gerard Piqué till radiokanalen Cadena Ser.

– Just då tyckte de att det var en bra idé, men sedan dök andra problem upp.

Även om en återkomst till den katalanska klubben uteblev i somras tror Piqué att det kan ske i framtiden.

– När Neymar lämnade sade vi att han gick till ett gyllene fängelse. I fotboll kan allt hända, och det blir tydligare för varje år som går. Och plötsligt kan dörren stå öppen.

Foto: Michel Euler / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM