Allsvenskan i fotboll

Stjärnan skadad igen: ”Katastrof”

Oroande bilder på Anders Christiansen

avAndreas Käck, Johan Flinck, Per Bohman

Tillbaka från skada och stor hjälte.

Men Anders Christiansen skadade sig igen.

– Pojken är i tårar nu, säger tränaren Uwe Rösler.

”AC” hade bara gjort två fulla träningar i veckan och var inte tillräckligt återställd för att spela ”måstematchen” mot AIK från start.

Han byttes in i den 73:e minuten.

Fem minuter senare satte han förlösande 1-0.

Men kort efteråt var olyckan framme igen för den spelskicklige dansken. Han lade sig ner i gräset, grimaserade illa och fick sedan foten lindad.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Viktig för oss

MFF vann matchen mot AIK med 2-0, men oro finns för Christiansens status inför den sista allsvenska matchen (mot Örebro) samt kommande Europa League-matcher.

– ”AC” har bevisat i år hur viktig han är för oss med alla sina poäng, säger lagkapten Markus Rosenberg.

”Är i tårar”

Efteråt var både ”AC” själv och tränaren Uwe Rösler bedrövade.

– Pojken är i tårar. Han kommer sannolikt inte kunna spela mot Örebro. Han gråter för att han har kämpat så hårt med att komma tillbaka. Han var kunde spela 15-20 minuter och gav oss allt. Men sen blev han skadad. Nu gråter han. VI fick betala ett högt pris med AC, säger Rösler.

Fysioterapeuten Jesper Robertsson var inte riktigt lika pessimistisk som sin tränare – ville inte uttala sig om chanserna till spel mot Örebro nästa helg – men rapporterade om skadan.

– Han kommer in i en tacklingssituation där han får en känning i samma område som han har haft problem med tidigare. Alltså i vaden. Det var tillräckligt illa för att inte kunna spela vidare.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
ARTIKELN HANDLAR OM