Krafth ska bli pappa – då kan Lindelöf flyttas

Victor Nilsson Lindelöf aktuell som högerback i EM-kvalet

Victor Nilsson Lindelöf är svensk fotbolls största stjärna internationellt.

Men när Sverige nu ska spela de avgörande EM-kvalmatcherna finns risken att 25-åringen flyttas från det svenska mittförsvaret.

– Det är klart att jag pratat med Victor så han är med på det, säger förbundskapten Janne Andersson.

Anledningen till osäkerheten kring Victor Nilsson Lindelöf är att högerbacken Emil Krafth tackat nej till de avgörande EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Färöarna.

– Han ska bli pappa och det är nära förestående. Jag har själv blivit morfar och pappa så det är fullständigt självklart att respektera deras inställning till det här. Han vill vara med och då är det inte mycket att resonera kring. Full respekt för det, säger förbundskapten Janne Andersson.

”Varit det stora delar av sitt liv”

Istället för att ersätta Krafth med en annan ytterback har Andersson tagit ut centrale försvararen Pontus Jansson i truppen. Det gör att Mikael Lustig är ensam ordinarie högerback på listan.

Reserven till Lustig? Victor Nilsson Lindelöf.

– Vi har en mittback som varit högerback stora delar av sitt liv och gjort det bra. Det är klart att jag pratat med Victor så han är med på det. Det är han absolut, om det skulle vara på det sättet, säger Janne Andersson.

Spelade högerback i U21

Vid en händelse av skada på Lustig kommer Andersson alltså att bryta det ordinarie svenska mittbacksparet och spela landslagets internationellt sett mest erkände stjärna på ”fel” position.

Lindelöf har varit mittback sedan flera år men vikarierade bland annat som högerback när Sverige 2015 tog EM-guld för U21-landslag.

Stryktipset i helgen: Se de bästa tipsen från experten här.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.