Cafu om sorgen efter sonen: ”Jag gråter varje dag”

avJonathan Nilsson

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Boris Streubel / Getty Images Europe
Cafu

I höst miste Cafu sin 30-årige son när de spelade fotboll tillsammans.

Nu berättar fotbollslegendaren om sorgen för första gången.

– Jag kan inte beskriva känslan av att kasta jord över mitt barns kista och veta att han aldrig kommer tillbaka, säger Cafu.

I början av september avled Danilo Feliciano de Moraes, äldste sonen till fotbollslegendaren Cafu, i en hjärtattack.

30-åringen blev illamående när han spelade fotboll med familj och vänner vid familjehemmet i Sao Paulo.

– Jag gick för att titta till honom och såg att han krampade. Jag fick panik eftersom han har en historia av hjärtproblem, säger Cafu i en känslosam intervju med Veja, enligt brasilianska Globoesporte.

”Inte gått in i hans rum ännu”

Eftersom det skulle ta tio minuter för räddningspersonalen att anlända lyfte Cafu in honom i sin egen bil. Danilo kördes till ett närliggande sjukhus där läkarna försökte återuppliva honom.

– Efter en halvtimme kom en läkare fram till mig. Jag sa: ”du behöver inte säga någonting. Jag ser att han inte reagerar”. Jag bad till gud att de inte skulle ta min son ifrån mig, säger Cafu och brister ut i gråt.

Cafu berättar att han ännu inte har tagit in det faktum att han har tvingats begrava sin egen son.

– Jag har inte haft hjärta att gå in i hans rum ännu, min son Wellington har samlat ihop hans saker och skänkt bort allting. Jag har inte satt min fot där det hände.

– Jag gråter varje dag när jag är ensam. När jag kommer hem försöker jag vara stark, jag är familjens stöttepelare. Jag gråter ofta i trafiken och ringer vänner bara för att gråta. De är tysta och jag bara gråter, gråter och gråter. Det är en lättnad att gråta.

”Jag tappade allt”

När Cafu spelade för Milan försökte Danilo också bli en professionell fotbollsspelare i den italienska storklubben, innan han insåg att det inte var något för honom.

– Jag miste inte bara ett barn. Jag tappade en fotbolls- och truco-vän (ett populärt kortspel, reds. anm.), en resekompis och någon jag kunde ta en öl med. Jag tappade allt. Danilo fyllde vårt hus, säger Cafu.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM