Nyholm får inte förlängt kontrakt

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

Jesper Nyholm har ännu inte kunnat göra comeback efter det otäcka benbrottet. 

Nu väljer AIK att inte förlänga kontraktet med försvararen.

– Jespers historia är en av de tråkigaste som finns att berätta om en spelare i AIK och vi lider fortfarande oerhört mycket med honom, säger sportchefen Björn Wesström. 

I mars 2018 råkade Jesper Nyholm ut för en allvarlig skada under i en match mot Örebro i svenska cupen. Backen bröt båda benpiporna efter en duell med Michael Omoh och rehabiliteringen blev lång och komplicerad. 

Nyholm har tidigare berättat om sjukhuset misstag som försvarade processen. 

Backen har dock lyckats ta sig tillbaka och är friskförklarad och tillbaka i träning.

Men nu meddelar AIK att de inte förlänger kontraktet med Nyholm. 

– Jespers historia är en av de tråkigaste som finns att berätta om en spelare i AIK och vi lider fortfarande oerhört mycket med honom. I detta fall löper hans avtal ut och då väljer vi att inte erbjuda något nytt, sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.

”Ett mindre lyckat år”

AIK vill dock fortsätta hjälpa Nyholm i den fortsatta rehabiliteringen.

– Vi har erbjudit honom tillgång till vår verksamhet med syfte att han ska få det bästa möjliga stödet och rehab i strävan att nå sin dröm om att åter kunna spela fotboll obehindrat. Vi tackar Jesper för det han gjort för AIK och önskar honom all lycka framöver, säger Wesström.

Nyholm själv: 

– Jag vill tacka för den här tiden som jag haft i AIK. Ett första år som allsvensk spelare med allt vad det innebar. Ett mindre lyckat år för mig 2018, men ett enormt stort år för klubben som SM-mästare samt ett tredje år för att reparera skadan som skedde på sjukhuset. De senaste åren har varit den mest lärorika perioden i mitt liv med både mot– och medgångar som jag aldrig kommer att glömma. Jag vill tacka alla lagkamrater som jag fått spela med, samtliga ledare och personal i klubben. Avslutningsvis vill jag tacka supportar från både AIK och från andra klubbar som helhjärtat stöttat under en för mig svår tid. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.